enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3605
EURO
34,9640
ALTIN
2.325,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Parçalı Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Microsoft Teams can sıkıcı özelliğini duyurdu!

Microsoft Teams can sıkıcı özelliğini duyurdu!
11.11.2022 00:45
A+
A-

Birkaç yıldır içerisinde bulunduğumu pandemi koşulları sonrasında birçok kişi uzun bir süre uzaktan çalışmaya başladı. Uzaktan çalışma sisteminin ardından şirket ve okulların en çok başvurduğu yöntem ise video konferans uygulamaları oldu. Bu uygulamalardan bir tanesi de Microsoft Teams.

Microsoft Teams ile artık herkes bildirim alacak

Uzaktan çalışma ve eğitim konusunda önemli bir noktaya ulaşan Microsoft Teams, ortaya koyduğu yeniliklerle popülerliğini korumak istiyor. Yeni gelen özellik ile birlikte uygulama içerisinde herkese ulaşmak çok daha kolay olacak. Ancak bu yeni özellik bazı kullanıcıları rahatsız edebilir.

Video konferans hizmeti, sohbet katılımcılarının bir gruptaki herkesten aynı anda bahsetmelerini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Kullanıcılar yakın zamanda sohbette belirli bir kişiden bahsederken kullandığı ‘@’ özelliğini ‘@everyone’ ile herkesi ele alabilecek.

Microsoft Teams dil bariyerini ortadan kaldırıyor!

Microsoft Teams dil bariyerini ortadan kaldırıyor!

Microsoft Teams, birden çok dilde düzenlenen toplantıların verimlerini büyük ölçüde iyileştirilmeyi hedefleniyor.

Böylelikle, sohbetteki tüm katılımcılar aynı bildirimi alabilecekler. İlk etapta bu durum sadece kişisel bir bildirim gibi görünüyor olsa da ofis ortamında çalışan kişisel için oldukça can sıkıcı sonuçlar doğurabilir. Potansiyel olarak ofisteki tüm cihazlar aynı anda bildirim alacağı için rahatsız edici bir uyarı furyası yaşanabilir.

Şirket, resmi Microsoft 365 yol haritasını ortaya koydukları açıklamada yeni özelliğin kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade ediyor. Böylelikle kullanıcıların konuşmaya herkesi tek tek etiketlemeleri yerine sadece @everyone yazmaları yeterli olacak.

Microsoft Teams yeni özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor. Bu özelliğin tahminen Aralık 2022’de de gelmesi bekleniyor. Microsoft, yapılacak güncellemenin Android, masaüstü, Web, Mac ve iOS‘ta aynı anda sunulacağını açıkladı.

Bilindiği gibi benzer bir özellik Slack’te de yer alıyor. Bakalım Microsoft Teams bu özellik ile kullanıcılarını memnun edebilecek mi? Peki siz Teams uygulamasına gelen yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.