enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4962
EURO
34,7711
ALTIN
2.487,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Bilim insanları çok farklı bir güneş sistemi keşfetti!

Bilim insanları çok farklı bir güneş sistemi keşfetti!
12.11.2022 17:03
A+
A-

İnsanlık uzay konusundaki araştırmaları ile ciddi bir ilerleme sağlamış olsa da, ortaya çıkan yeni gelişmeler heyecan vermeye devam ediyor. Bu gelişmelerden birisi de, bilim insanlarının yeni bir güneş sistemi keşfetmesi oldu. Karşınızda Planetesimals isimli beyaz cüce.

Güneş sistemine hiç benzemiyor

Bilim insanları 10 milyar yıldan daha yaşlı bir beyaz cüce yıldızı keşfetti. “Planetesimals” yani “gezegenimsi” adı verilen bu yıldız içerisinde bol miktarda lityum (Li) ve potasyum (K) elementleriyle dolu. Güneş sistemimiz içerisinde hiçbir gezegen bu miktarda lityum ve potasyum içermiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.