enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Cumhuriyetimiz 39 yaşında:Resmi kutlamalar Cumhurbaşkanı Tatar’ın BRT’deki konuşmasıyla başlayacak

Cumhuriyetimiz 39 yaşında:Resmi kutlamalar Cumhurbaşkanı Tatar’ın BRT’deki konuşmasıyla başlayacak
14.11.2022 09:19
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümü ülke genelinde düzenlenecek tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Törenler bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 12.00’de Bayrak Radyo ve Televizyonu Kurumu’ndan yapacağı konuşma ve 21 pare top atışıyla başlayacak…

Saat 15.00’te Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı’nda ve 15.30’da ise Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı’nda tören düzenlenecek.

Yarın Milli Eğitim Bakanlığı Cumhuriyet Korteji de yapılacak…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından”2022’de 2022 öğrenci ile Cumhuriyetimize sahip çıkmak için yürüyoruz” temasıyla organize edilen “Cumhuriyet Korteji”, Lefkoşa bölge okullarından ve Üniversitelerden gelecek öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Saat 10.00’da Milli Eğitim Bakanlığı önünden başlayacak kortej, Asal Şube, Girne Kapısı, Mahkemeler güzergâhını izleyerek Cumhurbaşkanlığı’na ulaşacak.

Kortejin Cumhurbaşkanlığı’na ulaşmasıyla 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başlamış olacak. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirecek.

15 Kasım Salı günü törenler ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.00’daki tebrik kabulüyle başlayacak.

Lefkoşa Atatürk Anıtı’na saat 09.30’da tören yapılacak…

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak tören Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erecek.

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni saat 10.00’da İstiklal Marşı, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramlarının kutlanmasıyla başlayacak.

Mesaj teatisinin ardından Lefke ve Erenköy’den gelen bayraklar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim edilecek. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Temsilcisinin konuşmasıyla devam edecek tören, halk dansları gösterisi, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği Konserinin ardından resmi geçitle sona erecek.

Solo Türk saat 15.00’da Girne Atatürk Anıtı önünde gösteri yapacak.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı da etkinlikler kapsamında konser verecek.

KKTC’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG Gediz, TCG İmbat ve TCG Çanakkale KKTC’de liman ziyareti yapacak, gemiler halkın ziyaretine de açılacak…

Gün dolayısıyla Başkent Lefkoşa’nın yanı sıra tüm ilçelerde de törenler düzenlenecek…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.