enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4945
EURO
34,9060
ALTIN
2.435,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
27°C
KKTC
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

İkinci bahar: Reklamlı abonelik Netflix’e yaradı!

İkinci bahar: Reklamlı abonelik Netflix’e yaradı!
15.11.2022 19:25
A+
A-

Netflix’in bir süre üst üste zam yapmasıyla birçok kişi aboneliğini sonlandırmaya başladı. Video akış hizmeti ise bunun üzerine abonelerini tekrardan kazanmak adına daha uygun fiyatlı reklamlı aboneliğini 1 Kasım tarihinde kullanıma sundu. Son zamanlarda hızla abone kaybeden Netflix hisse değeri de aynı şekilde düşmeye başlamıştı. Fakat reklam katmanını sunan şirket bu sayede hisse değerini tekrardan yükseltmeyi başardı!

Netflix hisse değeri, son 7 ayın en yüksek seviyesini gördü!

Netflix hisse değeri, reklamlı aboneliğin gelmesi sayesinde son yedi ayın en yüksek seviyesini gördü. 2022 yılının başından beri hisse değeri yaklaşık olarak yüzde 50 düştü şirketin son altı aydaki değeri ise yüzde 60 tekrardan yükseldi. Şimdilik belirli ülkelerde sunulan plan, ülkemizde henüz başlamadı.

Reklam ölçüm platformu CEO’su Kevin Krim daha önceden Netflix’in reklamlı planıyla ilgili sektör için önemli bir an olduğunu açıklamıştı. Ek olarak konuyla ilgili şu açıklaması mevcut:

“Bu Amerikalıların büyük çoğunluğunun önemsedikleri mutlaka izlenmesi gereken TV’yi almanın yeni bir yolunun bulunacağını açıkça anlayacağı an olacak ve bu tabanlı, reklam destekli bir iş modeli abonelik yoluyla olacak.”

Netflix’te dizi fırtınası! Top10 kavruluyor

Netflix’te dizi fırtınası! Top10 kavruluyor

Netflix geçtiğimiz günlerde 24-30 Ekim arası en çok izlenen diziler listesini paylaştı. Şimdi de bu haftanın Top10’ini açıkladı.

Netflix, yılın birinci ve üçüncü çeyreğinde sırasıyla 200.000 ve 970.000 abone kaybetti. Firma üçüncü çeyrekte ise 2,41 milyon geneli net abone kazandı. Firmanın bu şekilde devam ederse son çeyrekte 4,5 milyon abone daha kazanacağı tahmin ediliyor. Ek olarak Netflix, 2023 yılınında ilk kez canlı yayın programı sunmaya başlayacak. Netflix’ten sonra önümüzdeki ay içerisinde Disney Plus’ın da reklamlı bir plan sunması bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Netflix’in reklamlı planının Türkiye’ye gelmesi durumunda satın alacak mısınız? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.