enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Tatar, Saadet Partisi heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Saadet Partisi heyetini kabul etti
16.11.2022 18:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Kaya ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle oluşturulan yeni siyasete, millet olarak sahip çıkmak gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bu topraklarda yaşanan önemli acılar ve tecrübelere işaret etti.

Batı dünyasının medeniyetler çatışması diyerek esas yapmak istediklerinin başında, Kıbrıs Türk halkını zaman içerisinde adadan yok etmek olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Tatar; “Bu kadar acımasız, bu kadar art niyetli ve bu kadar ırkçı bir zihniyetin ürünü olan karşı taraftaki düşünceyle bizim ortaklık temelinde bir antlaşmada buluşamayacağımız ortadadır” dedi.

Yapılan birçok görüşmenin ardından karşı tarafın federasyon anlayışıyla Türk tarafının federasyon anlayışı arasında hiçbir ortak nokta olmadığının anlaşıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, federal bir çatı altında iki egemen devletle antlaşma olabileceğinin, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş tarafından da söylendiğine dikkati çekti.

Tüm bunları gördükleri için yeni siyaseti geliştirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ancak iki devletin iş birliğinde bir antlaşmanın olabileceğini vurguladı.

Türk Devletleri Teşkilatı’na oy birliğiyle gözlemci ülke statüsünde kabul edilmenin tarihi bir adım olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, artık herkesin Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve iki ayrı devlet olduğunu gördüğünü belirtti.

Bu iki ayrı halkın ve devletin bu saatten sonra birleşmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletin iş birliğiyle gerek hidrokarbon, gerek enerji, gerek su alanlarında iş birliği yapılabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca, Türkiye’de İstiklâl Caddesi’nde yaşanan hain saldırıyı bir kez daha lanetleyerek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Kaya da konuşmasında, KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı tebrik etti ve “Allah tüm bayramları birlikte kutlamayı nasip etsin” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın dün geçit törenindeki konuşma başlıklarını çok önemsediklerini kaydeden Kaya, Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasında tarihi açıdan yapılan değerlendirme ve gelecek vizyonu açısından çok önemli mesajlar içerdiğini gördüklerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.