enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5976
EURO
34,7428
ALTIN
2.506,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
22°C
KKTC
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Kripto piyasalarında güçlü kalmanın en güvenli yolu: Donanım cüzdanı

Kripto piyasalarında güçlü kalmanın en güvenli yolu: Donanım cüzdanı
18.11.2022 08:00
A+
A-

Son zamanlarda kripto piyasaları çeşitli krizler ve dalgalanmalarla adından sıkça söz ettirse de buna karşı kullanıcılar çaresiz değil. Tüm bu dalgalanma ve krizlerden kaçınmak ve varlıklarını güvenle saklamak için kullanıcıların alabileceği çeşitli önlemler bulunuyor.

Kripto para piyasalarındaki krizdonanım cüzdanı kullanımını artırıyor

Kriz dönemlerinden hasarsız çıkma yolunun soğuk cüzdan olarak bildiğimiz donanım cüzdanları kullanımından geçtiğini dile getiren kripto varlıkları çevrim dışı saklayan ve donanım cüzdanları arasında önde gelen güvenli erişim noktası Ledger’ın CEO’su Pascal Gauthier, “Özel anahtarlarınızın güvenliği sizde değilse varlıklarınız da sizin değildir.

Bu belirsizlikten etkilenmemek için kullanıcılar özel anahtarlarının kontrolünü eline almalı ve varlıklarını piyasadaki dalgalanmalardan korumak için soğuk cüzdan ve donanım cüzdanı kullanmalı.” açıklamasında bulunuyor.

Dev kripto platformu, yanlış hesaba 400 milyon dolar gönderdi

Dev kripto platformu, yanlış hesaba 400 milyon dolar gönderdi

Crypto.com yanlış hesaba 400 milyon dolar gönderdi. 320 bin Ethereum’u farklı platforma aktaran şirket, parayı geri alabildi.

Son dönemlerde kripto piyasalarında yaşanan dalgalanma ve iflas gibi durumlar, piyasalarda işlem yapan kullanıcılarda güvensizlik hali yaratsa da bu duruma karşı alınacak çeşitli önlemler bulunuyor. Piyasalardaki güvensizliğe karşı kullanıcılar, soğuk cüzdan olarak bilinen donanım cüzdanı kullanarak yaşanabilecek kriz dönemlerinden kayıpsız çıkabiliyor.

Özel anahtarlarını güvende tutamayan kullanıcıların varlıklarını da güvende tutamayacağına dikkat çeken Ledger CEO’su Pascal Gauthier, “Son zamanlarda yaşanan olaylarda gördüğümüz üzere kripto varlık platformları operasyonları durdurabilir, işlemleri dondurabilir ve varlıklarınıza çekim limitleri koyabilir. Bu nedenle, piyasaların güvensizlik yarattığı dönemlerde kullanıcıların özel anahtarını ve varlıklarını güvenle saklamak için donanım cüzdanı kullanmaları, yapabilecekleri en akıllıca davranış olacaktır.” açıklamasında bulunuyor.

Bireysel kontrolle varlıklarınızı güvenceye alın

Özel anahtarlarınızın güvenliği sizde değilse varlıklarınız sizin değildir. Özel anahtarları ve kripto varlıkları saklamak ve işlemleri imzalamak için çevrim dışı bir ortam sunmak üzere özel olarak tasarlanan donanım cüzdanları, dijital saldırılara karşı dayanıklı ve daha güvenli bir çözüm olarak kullanıcılara sunuluyor. 

Donanım cüzdanı kullanan kullanıcılar, bireysel kontrolle merkeziyetsiz borsalarda varlıklarını saklarken rahatça işlem yapabiliyorlar. Çevrim dışı çalışan donanım cüzdanları, kullanıcıların verilerini ve özel anahtarlarını üçüncü kişilerden koruyarak hırsızlıklara ve dışarıdan müdahalelere karşı da bir güvenlik duvarı işlevi görüyor.

Kripto varlıklar üzerindeki kontrolün kullanıcılarda olmasının merkeziyetsiz borsayı tanımlayan en önemli kavram olduğunu vurgulayan Ledger CEO’su Pascal Gauthier, “Özel anahtarlarınızın güvenliği sizde değilse borsalarda bulunan varlıklarınız sizin değildir. Yani, kripto varlıkları bankaya koyar gibi kullanacaksak kullanmamızın da pek bir anlamı bulunmuyor.

Çünkü kullanıcılar, varlıkları ve özel anahtarları üzerinde tam kontrol sahibi olmalı ve varlıklarının kontrolünü üçüncü kişilere bırakmamalı. Tüm bu güvenlik ve kontrolü sağlamanın belirli yolları vardır ve bunların başında donanım cüzdanı kullanmak geliyor.” açıklamasında bulunuyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.