enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Twitter’da olağanüstü hal! Çalışanlar ofise giremiyor

Twitter’da olağanüstü hal! Çalışanlar ofise giremiyor
18.11.2022 13:20
A+
A-

Twitter, bir süredir işten çıkarmalar ve şirket içi gizli belgelerin sızdırılmasıyla gündeme geliyor. Elon Musk’In çalışanlara yeni bir e-posta gönderdiği ortaya çıktı. Sızdırılan bilgilere göre Twitter ofisi, pazartesi gününe kadar çalışanlara kapatıldı.

Yönetimden ilginç karar: Twitter ofisi çalışanlara kapatıldı

Perşembe günü sürpriz bir hareketle Twitter ofislerini kapattı ve personele 21 Kasım Pazartesi gününe kadar geri dönmemelerini söyledi. Hiç kimsenin sitelerine girmeye çalışmamasını sağlamak için rozet erişimi de askıya alındı.

Washington Post’un haberine göre Musk’ın ofisleri kapatma hamlesi, çalışanlara imzalatmak istediği çalışma taahhüdü ile doğrudan ilişkili. Twitter’da “henüz” kovulmayan çalışanlar, Musk tarafından hazırlanan ve “esnek çalışma saati” adı altında fazla mesaiye zorlayan belgeyi imzalamak zorunda kalacak.

Elon Musk’tan mobbing: Twitter 2.0 dönemi başlıyor!

Elon Musk’tan mobbing: Twitter 2.0 dönemi başlıyor!

Elon Musk, Twitter 2.0 olarak adlandırdığı yeni dönemle ilgili çalışanlarına yol ayrımında olduklarına dair e-posta gönderdi.

Twitter yetkilileri, neden ofislerini geçici olarak kapatma kararı alındığını henüz açıklamadı. Twitter çalışanlarına geniş çapta bildirilen mesajda, “Bugünden itibaren ofis binalarımızı geçici olarak kapatıyoruz. Çalışanlarımızın giriş kartlarının mevcut yetkileri askıya alınacak. Ofisler 21 Kasım Pazartesi günü yeniden açılacak. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Lütfen gizli şirket bilgilerini sosyal medyada, basınla veya başka bir yerde tartışmaktan kaçınarak şirket politikasına uymaya devam edin.”

Twitter ile ilgili yayınlanan bir raporda, taahhüdü imzalamayı reddeden herkese işi bırakmasının söyleneceği ve üç aylık kıdem tazminatı verileceği belirtildi. Twitter yönetiminin imzalanan belgeleri kontrol etmek için ofisleri kapattığı ve giriş kartlarını iptal ettiği tahmin ediliyor. Bununla birlikte bazı raporlar, yüzlerce işçinin taahhüdü imzalamayı reddettiğini ve fiilen işlerini bıraktığını ileri sürüyor.

Toplu istifa iddiası ile gündeme gelen Twitter’ın dünya çapındaki 230 milyon kadar kullanıcısı için platformun işlevselliğini riske atacağı düşünülüyor. Musk’ın şirketi üç haftadan biraz uzun bir süre önce satın almasından kısa bir süre sonra, mali işler müdürü ve tüm yönetim kuruluna emirler verildiği ortaya çıktı. Birkaç gün içerisinde işgücünün neredeyse yarısına eşit olan 3.700 personel, tasarruf amacıyla işten çıkarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.