enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Milyonlarca WhatsApp kullanıcı bilgisi tehdit altında!

Milyonlarca WhatsApp kullanıcı bilgisi tehdit altında!
26.11.2022 12:28
A+
A-

Sunduğu birçok farklı özellik ile birlikte WhatsApp, dünya genelinde en çok kullanılan haberleşme platformu olarak öne çıkıyor. Aylık yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan WhatsApp, çoğu kişisel bilgiye de ev sahipliği yapıyor. Şimdi ise bu kişilerin yüzde 25’inin bilgilerinin ihlal edildiği iddia edildi.

Yarım milyar WhatsApp kullanıcısı tehdit altında

Gelen bilgilere göre yarım milyar WhatsApp kullanıcısının bilgileri çalınmış ve satışa sunulmuş durumda. Buna göre 84 farklı ülkeden 487 milyon kişinin cep telefonu numarasından oluşan güncel veritabanı bilgisayar korsanlarının eline geçti. Aralarında Türkiye’den de milyonlarca kullanıcıların bulunduğu bu bilgilerin satışa çıkarıldığı ifade ediliyor.

Bilgileri sızdırılan kayıtlardan 20 milyon tanesinin Türkiye’den olduğu ifade edilirken, 32 milyondan fazla ABD’li kullanıcı yer alıyor. Bunun yanı sıra Mısır’da 45, İtalya’da 35, Suudi Arabistan’da 29, Fransa’da 20, İngiltere’de 11 ve Rusya’da 10 milyon kullanıcının verilerinin çalındığı iddia edildi.

WhatsApp’tan kısa podcast niteliğinde yenilik!

WhatsApp’tan kısa podcast niteliğinde yenilik!

Anlık haberleşme uygulaması WhatsApp, kullanıcıların sesli durum paylaşacağı bir özellik test ediyor! İşte detaylar…

Sızdırılan telefon numaraları, pazarlama ve kimlik avı dahil olmak üzere birçok farklı nedenle kullanılabilir. Saldırganların şimdiden telefon numaraları için fiyat belirledikleri ifade ediliyor. Milyonlarca kullanıcının verilerine erişen korsanlar, bu satış üzerinden milyarlar kazanabilir.

WhatsApp, yeni özellik geldiğinde size mesaj atacak!

WhatsApp daha önce de kullanıcı bilgisi ihlalleri konusunda defalarca gündeme gelmişti. Şimdi de neredeyse yarım milyar kullanıcının bilgilerinin bilgisayar korsanlarının eline geçtiği görülüyor. Korsanlar ellerine geçen telefon numaralarını kötü amaçlı kuruluşlara satarak birçok kullanıcının mağdur olmasına neden olabilir. Bu konuda WhatsApp’ın çatı kuruluşu Meta’nın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

WhatsApp kullanıcı bilgisi ihlali durumu oldukça ciddi görünüyor. Korsanlar ellerindeki bilgilerin gerçek olduğunu kanıtlamak adına 2 bin telefon numarasını hâli hazırda paylaşmış durumda. Peki siz WhatsApp kullanıcı bilgilerinin çalınması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.