enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Avrupa ligleri Apple TV+’a geliyor!

Avrupa ligleri Apple TV+’a geliyor!
29.11.2022 01:14
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda Apple, Amerika ve Kanada futbol liglerini kapsayan MLS’in yayın haklarını satın aldı. Apple TV+ üzerinden yayınlanacağı açıklanan bu ligin ardından şirket, spor yayınlarına yönelik yatırımlarına devam ediyor. İddiaya göre teknoloji devi, bir futbol liginin yayın haklarını daha satın almayı düşünüyor.

Apple, Eredivisie rekabetine katıldı

İddia, Hollanda’da tanınmış bir iş adamı olan Chris Woerts tarafından gündeme getirildi. Woerts’e göre Apple, Hollanda futbol ligi Eredivisie‘yi Apple TV+ üzerinden yayınlamayı düşünüyor. Yıllık 150 ila 200 milyon euro tutması beklenen anlaşmada rekabet şimdiden kızışmış durumda. Bunun sebebi ise Amazon’un ve Netflix’in de Eredivisie’ye talip olması.

2024’e kadar Eredivisie’nin yayın hakları ABD kanalı ESPN‘in elinde. Yani Apple bu savaşı kazansa bile ligi en az 2025’e kadar yayınlayamayacak. Yine de şirketin son aksiyonlarına bakacak olursak bu yatırımın gerçekleşme olasılığı hayli yüksek.

Apple’ın Manchester United planı belli oldu!

Apple’ın Manchester United planı belli oldu!

Teknoloji devi Apple ‘ın, Manchester United ‘ı satın alıp almayacağı ortaya çıktı! Yakın bir kaynak böyle bir şey olmadığını belirtti.

Apple TV+, spor içeriklerini artırdı

Apple, Kanada ve Amerika futbol ligleri olan Major League Soccer ile yaptığı anlaşmanın parçası olarak Apple TV+ fiyatlandırmasını açıkladı. Maçlar 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren aylık 15 dolar ve tüm sezonluk 99 dolar abonelik seçenekleriyle yayınlanacak. Ayrıca halihazırda Apple TV+ üyelerine aylık 13 dolar, sezonluk 79 dolar şeklinde fiyatlandırılacak. Apple’a yıllık 250 milyon dolar maliyeti olan anlaşma, 10 yıl boyunca geçerli olacak.

Apple, bu yıl MLS dışında ABD beyzbol ligi olan Major League Baseball‘ı da yayın bünyesine kattı. Ayrıca Apple’ın, şirkete yılda 3,5 milyar dolar mal olabilecek Amerikan futbolu ligi NFL Sunday Ticket‘ın yayın hakları için de görüştüğü söyleniyor. Son zamanlarda spor yayınlarına fazlaca ilgi gösteren teknoloji devi, bu sayede yayın servisinde rakiplerinden geri kalmamayı planlıyor.

Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın spor içeriklerine yönelmesi doğru bir karar mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.