enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Xiaomi’nin az bilinen sıra dışı ürünleri

Xiaomi’nin az bilinen sıra dışı ürünleri
30.11.2022 11:44
A+
A-

Lei Jun tarafından 2010 yılında kurulan Xiaomi, günümüzde dünyanın en büyük teknoloji üreticileri arasına adını yazdırmayı başardı. Şirket, dünya çapında satışını yaptığı akıllı telefonları, bileklikleri, bluetooth kulaklıkları ve özellikle son dönemde büyük bir satış başarısı sağladığı robot süpürgeleriyle ön plana çıkıyor.

Tabii şirket genellikle tüketici elektroniği ile piyasadaki pazar hacmini genişlettiği için, diğer ürünleri ve alt markaları o kadar bilinmiyor. Dolayısıyla aslında piyasada gördüğümüz pek çok ilginç ürünün üzerinde direkt olarak Xiaomi yazmadığı için pek çok tüketici bu durumu gördüğünde şaşırabiliyor.

MIUI 13 alacak ilk Xiaomi telefonlar ortaya çıktı!

MIUI 13 alacak telefonlar listesi sızdırıldı! İşte güncellemeden yararlanacak o şanslı Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri…

Xiaomi çatısı altında 2 bin ürün bulunuyor!

Xiaomi’nin bünyesi altında en çok tanınan Poco, Redmi ve Mi markalarının yanı sıra, daha az bilinen Mijia, Haylou, ZMi, Ninebot, QCY, Huami ve Yi gibi 150’ye yakın partner şirketi bulunuyor. Bu sebeple firma dünyanın farklı bölgelerindeki pazara göre değişen ürün çeşitliliğiyle öne çıkmayı başarıyor.

Şarj kablosundan güneş gözlüğüne, şemsiyeden kaleme, tornavidadan güvenlik kamerasına kadar Xiaomi’nin 2 binden fazla ürünün satışını gerçekleştirdiği söyleniyor. Tabii direkt olarak mağazalarında satılmıyor veya markanın imzasını taşımıyor olsa da bazılarını oldukça ilginç bulabilirsiniz.

Xiaomi’nin en ilginç ürünleri

  • Akıllı rubik küpü
  • Tornavida seti
  • Evrensel çevirici
  • Telsiz
  • Sabunluk
  • Burun tüy alma makinesi
  • Kızılötesi musluk başlığı
  • Güneş gözlüğü
  • LED ışıklı şemsiye
  • RGB akıllı ampul

Xiaomi içerisinde bulunduğu ülkeye göre satışını yaptığı ürünlerde alt markalarının veya direkt olarak kendi isim ve logosunu kullanabiliyor. Tabii 2 bin farklı ürünün hepsinin bir arada bulunduğu bir ülke olmadığı için, ithalatçılar tarafından getirilip satışı yapılabiliyor. Dolayısıyla pek çok farklı isimle anılabiliyorlar.

Listemizdeki ürünlerin bazılarının ülkemizde satışı hem Xiaomi hem de farklı tedarikçiler tarafından yapıldığı için aşina olabilirsiniz. Örneğin İstanbul veya İzmir’de bulunan bir Mi Store’a gittiyseniz raftaki gözlükleri veya şemsiyeleri mutlaka görmüşsünüzdür.

Dolayısıyla Xiaomi her ne kadar akıllı telefonlarıyla ön plana çıkıyor olsa da tüketici elektroniğine ve diğer ürünlere oldukça fazla yatırım yapıyor. Tabii bu cihazların bir de ekosistemleri bulunuyor. Örneğin aldığınız bir akıllı ampul ile robot süpürgeyi veya güvenlik kamerasını Mi Home uygulaması üzerinden kolayca kullanabiliyorsunuz.

Tabii bu noktada gözlük ve şemsiye gibi ürünlerse daha çok markayı sevenlerin, tıpkı bir takım taraftarının forma alması gibi, Xiaomi imzalı ürünler kullanmak istemesinden kaynaklanıyor. Özellikle fanlar olarak Çin ve tüm dünyada bulunan kullanıcılar bu tip ürünlere yönlenebiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu ürünlerden herhangi birini daha önce kullandınız mı? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.