enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Töre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nu kabul etti

Töre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nu kabul etti
02.12.2022 13:24
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Büyükelçi Feyzioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hizmetinde olduklarını ifade ederek Türkiye’nin her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu, bundan sonra da tam bir kararlıkla yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Öncelikli hedefin, hiç kuşkusuz, tanınma ve artık insan hakları ihlali boyutuna gelmiş, bütün dünyanın gözü önünde devam eden izolasyonlara son vermek olduğunu ifade eden Feyzioğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’na KKTC’nin “devlet statüsüyle” gözlemci üye olmasını önemsediklerini belirtti.

Büyükelçi Feyzioğlu, Meclis Başkanı Töre’yi yakından takip ettiklerini ve her platformda Türkiye’ye büyük bir kararlılıkla dostluk ve dayanışmayı belirtmesinden dolayı da son derece memnun olduklarını söyledi.

Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Rumların çözümden anladığı, Güney’deki hakimiyetlerini Kuzey’e kendi adlarına tesis etmektir. Yoksa ‘Adil bir federasyon kuralım ve bu federasyonda iki egemen devlet bulunsun, çatıda da eşit egemen devlet olalım’ mantığı değildir. Nihai amaç Kıbrıs Türkü’nü asimile etmek ve adayı tek parça olarak helenleştirmekten ibarettir. Hiç kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve KKTC buna izin vermeyecektir. Kıbrıs Türkü devletine sahip çıkacaktır. Bundan hiçbir kuşkumuz yoktur. Türkiye, bütün gücüyle bu davanın arkasındadır”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, bazı kesimlerin “Anavatan” kelimesinden rahatsız olmasına rağmen Türkiye’nin kendileri için her zaman Anavatan olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk halkının Türkiye olmasaydı direnişini sürdüremeyeceğini ifade eden Töre, Türkiye’nin gelmesinin daima beklendiği için Kıbrıs Türkü’nün milli mücadeledeki direnişini örgütlediğini kaydetti.

Töre, Kıbrıs Türk halkının Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda yürüdüğünü ve onun ilke ve inkılaplarına ilk günden beri sahip çıktığını vurguladı.

Bugün bazı çevrelerin garantilerin ortadan kaldırılması ve Türk Ordusu’nun Ada’dan çıkması için uğraş verdiğini dile getiren Töre, Kıbrıs Türk Halkı’nın en büyük hamisi ve koruyucusunun Türkiye ve Türk Ordusu olduğuna değindi.

Töre: “Bizim ilham kaynağımız, ne Avrupa Birliği ne de Güvenlik Konseyi’dir. Bizim ilham kaynağımız, bugüne kadar gelmemizi sağlayan şehitlerimiz, gazilerimiz ve Anavatan Türkiye’dir, onun desteğidir. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dünya beşten büyüktür’ ve ‘AB’den adalet beklemeyiniz’ sözleri bizlere ışık tutmaktadır. Yolumuza devam edeceğiz. Gönüllerimiz birdir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.