enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
ALTIN
2.282,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Çavuşoğlu:

Çavuşoğlu:
03.12.2022 14:11
A+
A-

Türkiye Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Roma’da 8’incisi düzenlenen MED Akdeniz Diyalog Forumu’na katıldı.
Forum kapsamında “Özel Diyalog” oturumuna iştirak eden Çavuşoğlu, bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair soruları yanıtladı.
Doğu Akdeniz’de gelişmeler ve bölgede istikrarın nasıl olabileceğine dair soruya karşılık Bakan Çavuşoğlu, “Biz Türkiye olarak eşit paylaşıma inanıyoruz. Neden Türkiye harekete geçti. Çünkü Türkiye’yi dikkate almıyorlar. Biz harekete geçtik. Biz kıta sahanlığımızı BM’ye kaydettirdik ve AB’ye bunu beraber yapalım çağrısında bulunduk. Nasıl adil paylaşımı sağlayabiliriz? Türkiye, buna hazır” dedi.
Çavuşoğlu, Türkiye’nin her zaman barış, diplomasi yoluyla işleri yürütmeye
Çalıştığını kaydederek, Yunanistan’ın ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nın de bunu anlaması gerektiğini vurguladı.
“Onlarla konuştuğunuzda bu hidrokarbon gelirleri konusunda Kıbrıslı Türkler’in hakları olduğunu söylediğimizde, bunu kabul ediyorlar ama iş, masada somut adım atmaya geldiğinde ‘belki sonra, belki sonra’ diyorlar” diyen Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Doğu Akdeniz konusundaki ‘EastMed’ konferansı teklifine olumlu yanıt vermesi gerektiğini kaydetti.
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Tüm kıyı devletleri ve enerji şirketleri olan devletler katılabilir. Türkiye eşit paylaşımdan yana. Ama aynı zamanda, bizim sorumluluğumuz, Türkiye ve KKTC‘nin haklarını korumak” dedi.
Çavuşoğlu, İsrail ile Lübnan’ın deniz sınırlarını belirlemeye yönelik imzaladığı anlaşmanın da KKTC’nin önerisiyle aynı doğrultuda olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.