enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5976
EURO
34,7428
ALTIN
2.506,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
22°C
KKTC
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Hidrojen yakıt hücreli Toyota Hilux için kollar sıvandı!

Hidrojen yakıt hücreli Toyota Hilux için kollar sıvandı!
03.12.2022 12:21
A+
A-

Günümüzde otomobil dünyası içten yanmalı motorlardan, elektrikli motorlara geçişe ve otonom sürüşe odaklanmış olsa da, farklı çalışmalarda yürütülüyor. Bu çalışmaların başında da hidrojen yer alıyor. Bu kapsamda Totoya karbon nötre giden yolda değişen müşteri taleplerine yanıt vermek ve mobiliteye bütüncül yaklaşmak adına ticari araç pazarı için yeni bir sıfır emisyonlu model prototipi geliştiriyor.

Geçtiğimiz yıl İngiltere’de otomotivin gelecek teknolojilerini geliştirmek adına destek sunan APC’ye başvuran Toyota İngiltere, buradan elde edilen fon ile Hilux’ın yakıt hücreli prototipini gerçekleştiriyor.

Toyota Corolla Cross ön inceleme!

Toyota Corolla Cross ön inceleme!

ShiftDelete.Net’ten Mert Yıldırım yeni hibrit otomobilin ön incelemesini yaptı. Toyota Corolla Cross ön inceleme videosu sizlerle!

Toyota hidrojen yakıt hücreli Hilux prototipi geliştiriyor

Toyota’nın öncülük ettiği ve Ricardo, ETL, D2H ile Thatcham Research gibi mühendislik şirketlerinin olduğu konsorsiyum, yeni Mirai’de de yer alan ikinci nesil Toyota yakıt hücresi donanımını kullanarak, Hilux’ı yakıt hücreli bir araca dönüştürüyorlar. 

Toyota, 20 yıldan daha uzun süredir karbon nötre giden hedefte tam hibritler, plug-in hibritler, elektrikliler ve yakıt hücreliler olmak üzere çok yönlü bir yaklaşım sunmaya devam ediyor. Bu yaklaşımla İngiltere’deki Burnaston tesisinde ilk prototip araçları üretilecek.

Performans sonuçlarının ardından ise hedef küçük adetli bir seri üretim gerçekleştirmek olacak. Toyota bu projeyle yakıt hücresi teknolojisinin farklı alanlarda kullanılabileceğinin altını çizerek, karbonu azaltmada tüm endüstrinin ileriye gitmesine katkı sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.