enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulunu kabul etti

Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulunu kabul etti
05.12.2022 13:16
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulunu kabul etti.

Kabulde konuşan Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Başkanı Halide Tunceli, 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 88. yıldönümünü hep birlikte, gururla kutladıklarını belirtti. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını çoğu ülkeden önce veren Atatürk’e teşekkürlerini sunan Tunceli, kadınları gelecekte çok daha iyi konumlarda görmek istediklerini ve bunun için mücadele ettiklerini söyledi.

Yönetim kurulu üyelerini tanıtan Tunceli, Birliğin çalışmaları ve Süheyla Küçük Yaşlı Bakım evi projesi hakkında da bilgi verdi. Tunceli, yaşlıların haklarını koruyan yasaların bir an önce meclisten geçirilmesini istedi.

-Töre

Meclis Başkanı Zorlu Töre ise, kadınlara haklarını veren Atatürk’ü ve annesi Zübeyde hanımı anarak, topluma katkılarda bulunan Kıbrıs Türk kadınlarını selamladı.

Mecliste yer alan kadın milletvekillerinin de henüz arzulanan sayıda olmadığını ama yüzde 20 kotasının aşıldığını söyleyen Töre, Meclis’te 5 müdürün 4’ünün kadın olduğunu hatırlattı.

Töre, Atatürk’ün cümlelerinden alıntı yaparak, Atatürk’ün açtığı yolda kadınlara hak ettikleri değeri vermek için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kadınlar Birliği’nin çalışmalarını takdir eden Töre, Birlik için gereken her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Konuşmaların sonunda Tunceli, Töre’ye birliğin flamasını, Töre de Tunceli’ye lefkara işi tablo hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.