enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Töre, KTBK Komutanlığında görev yapmış emekli komutanlarından Sarıışık ve Paç’ı kabul etti

Töre, KTBK Komutanlığında görev yapmış emekli komutanlarından Sarıışık ve Paç’ı kabul etti
06.12.2022 12:09
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapmış eski Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlarından Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Emekli Korgeneral Ömer Paç’ı kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hem Barış Kuvvetleri hem de Güvenlik Kuvvetlerinde görev yapan ender Komutanlardan biri olduğunu ifade ederek bunun için kendisini şanslı olarak gördüğünü söyledi.

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile de çalışma imkanları olduğunu anımsatan Sarıışık, Başkan Töre gibi değerli devlet adamları ile de çok yakın dostlukları olduğunu ifade etti.

KKTC’de görev yapmanın derin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Sarıışık, emeklilik döneminde KKTC’nin daha müreffeh günlere doğru yürümesini görmeyi arzuladığını söyledi.

Emekli Korgeneral Ömer Paç da, Meclis’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiği konuşmasında : “Bu yüce Meclis, KKTC’nin bağımsızlığının teminatı ve sembolüdür” dedi.

Paç, Başkan Töre’nin KKTC’nin bağımsızlığını en yüksek seviyede dile getiren bir kişi olduğunu vurgulayarak KKTC ve Türkiye bayrağını en yüksek seviyelere taşıyan Türklük sevdalısı bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında 1959-60 anlaşmaları ile adaya ilk kez gelen Kıbrıs Türk Kuvvetleri alayından sonra 20 Temmuz şafak vaktinde Barış Harekatının gerçekleştiğini anımsatarak bu süreçten sonra Kıbrıs Türk halkının özgür olduğunu söyledi.

Sonrasında KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak kurulduğunu ifade eden Töre, bu devletin bekçilerinin mücahit askerler, Güvenlik Kuvvetleri ve Barış Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu belirtti.

Töre, mücahit ve mehmetçiğin bu topraklarda birlikte can ve kan verdiklerinin bilincinde olduklarını vurgulayarak mehmetçiğin adeta damarlarındaki kan olduğunu, Türk askerinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Bundan vazgeçildiği takdirde Kıbrıs’ın Girit durumuna düşebileceğini ve 12 adalardan sonra 13. ada olabileceğine değinen Töre, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün bu bakımdan kendileri için hayati bir konu olduğunu söyledi.

Töre, Rumlarla geçmişte ortak bir devletin denendiğini anımsatarak bu saatten sonra yapılması gereken şeyin milli bir devlet olan KKTC’ye sahip çıkılması olduğunu belirtti.

Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmanın gurur verici bir gelişme olduğunu ve bunun devamının da geleceğini ifade eden Töre, Anavatan Türkiye’nin bütün uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk halkının haklarını sonuna kadar savunduğunu görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Başkan Töre, emekli Komutanların KKTC’de onurlu ve çok kıymetli görevler yaptığını söyleyerek verdikleri hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.