enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Elon Musk takip edilmek istemiyor! O Twitter hesabını kısıtladı

Elon Musk takip edilmek istemiyor! O Twitter hesabını kısıtladı
13.12.2022 15:03
A+
A-

Elon Musk’ın özel jetini takip eden ElonJet adlı Twitter hesabını çoğunuz duymuşsunuzdur. Elon Musk’ın her adımını Twitter üzerinden takip eden ve takipçileri ile paylaşan bu hesabın sahibi ise Jack Sweeney adında bir genç. Jack Sweeney geçtiğimiz gün yaptığı bir paylaşım ile yeni bir tartışma yaratmış durumda.

ElonJet hesabı shadowban ile karşı karşıya

Jack Sweeney, yaptığı açıklama ile birlikte Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana ElonJet hesabının kısıtlandığını (shadowbanning) belirtti. Sweeney, “My Twitter Files” olarak adlandırdığı bir paylaşım dizisinde, kimliği belirsiz bir Twitter çalışanının, 2 Aralık tarihinde ElonJet hesabının ciddi derecede kısıtlanmış olduğunu kendisine bildirdiğini iddia etti.

ElonJet adlı hesabın sahibi ayrıca Twitter’ın yeni Güven ve Güvenlik başkanı Ella Irwin’in ElonJet’in “ağır VF’ye [görünürlük filtreleme] tâbi tutulmasını talep eden bir mesajını da yayınladı. Sweeney ayrıca hesabının uzun zamandır aramlara ve önerilere kapalı olduğundan da şüphe ettiğini belirtiyor.

Elon Musk, yüzbinlerce Twitter kullanıcısından zorla para alacak!

Elon Musk, Twitter’daki onaylı hesaplar ile ilgili açıklama yaptı. Mavi tik sahibi Twitter kullanıcıları, incelemeye alınacak.

Shadowban genellikle bir kullanıcının profilini ve gönderilerinin bulunmasını zorlaştırmak için uygulanır. Bu durumda ElonJet hesabı da aynı şekilde bir uygulama ile kısıtlanmış olabilir. Bazı Twitter kullanıcıları, daha önceden jet takip hesabını aratamadıklarını veya etiketleyemediklerini iddia etmişti. Son gelişmeler de bu iddiaları doğrular nitelikte.

Elon Musk daha önce shadowban uygulamasını açık bir şekilde eleştirmişti. Musk hatta Twitter’ın kullanıcıların gizlice kısıtlandıklarını açıkça gösterecek bir özellik üzerinde çalıştıklarını da ifade etmişti. Şimdi ise Elon Musk benzer şekilde bir suçlama ile karşı karşıya.

Tesla CEO’su daha önce jet izleme hesabını güvenlik riski oluşturmakla suçlamış ve bir kez de satın almayı teklif etmişti. Diğer yandan Sweeney ise Elon Musk dışında birçok ünlü ismin daha jetlerini takip eden hesapları yönetiyor. Bu hesaplar Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Microsoft’tan Bill Gates dahil olmak üzere birçok milyarderi takip ediyor.

Musk daha önce ifade özgürlüğünü öne çıkararak hiçbir Twitter hesabını yasaklamayacağını söylemişti. Twitter’ın sahibinin bu konu hakkında nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu. Peki siz Elon Musk’ın jetini takip eden hesap hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.