enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Elon Musk müjdeyi verdi! Tesla araçlar için Steam desteği geldi (Video)

Elon Musk müjdeyi verdi! Tesla araçlar için Steam desteği geldi (Video)
14.12.2022 14:05
A+
A-

Otomotiv sektöründeki değişimin öncülerinden kabul edilen Tesla, elektrikli ve otonom otomobillerinde bilgi-eğlence sistemlerine büyük önem veriyor. Şirket, bu noktada uzun bir süredir Steam entegrasyonu üzerinde yoğun mesai harcıyordu. Çalışmalarda nihayet sona gelindi ve Elon Musk, Tesla araçlarına Steam desteği geldiğini resmen açıkladı.

Tesla araçlara Steam entegrasyonu geldi

Bilindiği üzere Tesla, geçtiğimiz yıl yolcuların araç seyir halindeyken belirlenen bazı oyunları oynamasına izin veren Passenger Play özelliği nedeniyle eleştirilerin odak noktası haline geldi ve bunun sonucunda özellikle ilgili bazı kısıtlamalara gitmek zorunda kaldı. Bunun nedeni ise orta konsoldan oynanan oyunların sürücülerin dikkatini dağıtabilme ihtimali.

SDNShiftdelete.net

Tesla, bilgi-eğlence sistemlerinin daha iyi bir sürüş deneyimi sunacağı düşüncesiyle otomobillerine Steam desteğini getirdi. Holiday Update isimli yazılım güncellemesiyle Model S ve X sahipleri artık Elden Ring ve Cyberpunk 2077 başta olmak üzere binlerce oyunu kolaylıkla oynayabilecek. Aynı zamanda klavye ve fare desteği de oyun oynama amacıyla sürücülere sunuluyor. Bunun dışında güncelleme araçlara Apple Music ve Track Mode gibi özellikleri de getiriyor.

Mercedes’in Tesla’ya rakip otomobilinde üzen gelişme

Mercedes’in Tesla’ya rakip otomobilinde üzen gelişme

Mercedes ve Rivian ortaklığı kısa sürdü. Elektrikli minibüs için anlaşan ikili, finansal kriz yüzünden anlaşmayı askıya aldı.

Tesla için Steam entegrasyonunun müjdesi ilk olarak Elon Musk tarafından temmuz ayında verildi. Bir Twitter kullanıcısı, çocuklarının Tesla marka aracında oyun oynamaya bayıldığını söyledi. Tweete yanıt veren Tesla CEO’su Elon Musk, “Steam entegrasyonu için çalışıyoruz. Muhtemelen önümüzdeki ay demo aşamasına geçeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yeni nesil Tesla model araçlarda AMD Ryzen APU teknolojisi bulunuyor. RDNA2 tabanlı ekran kartına sahip olan araçlar, 10 Teraflops işlem gücüne sahip. Tesla’nın kullandığı ekran kartının performansı neredeyse Playstation 5 ile aynı. Araç sahiplerinin AAA oyunlar dahil olmak üzere birçok oyunu sorunsuz bir şekilde deneyimleyebileceği tahmin ediliyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.