enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Ekran görüntüsü almaya son! Google dokümanlar artık kod gösterebiliyor

Ekran görüntüsü almaya son! Google dokümanlar artık kod gösterebiliyor
15.12.2022 16:30
A+
A-

Gerek yeni bir dil öğrenmiş olun gerekse de halihazırda olan bir projenizi kaydetmek isteyin, hangisi olursanız olun kodlama ile uğraşan bir çok kişi gibi direkt olarak kod okuyamayan not uygulamalarından şikayetçisinizdir. İşte Google Dokümanlara eklenen yeni özellik sayesinde artık sistem oraya yazdığınız kodu okuyabiliyor. Peki sistem nasıl çalışıyor? Gelin hep birlikte göz atalım.

Google Dokümanlar artık daha işlevsel!

Kodlama ile uğraşanların yazdıklarını not alma problemi ile ilgili genel çözümü Microsoft Word ve Google Docs gibi belgeleme araçları yada ekran görüntüsü alma yöntemidir. Her projeyi ekran görüntüsü almanın ne kadar büyük bir kargaşa yaratacağını zaten tahmin ediyorsunuzdur. Bu not uygulamaları da pratikte pek kullanışlı olamıyor zira sözcükleri ve cümleleri daha okunabilir hale getirmeyi amaçlıyorlar. Yani belgenin içerisine yapıştırdığınız kodu bir cümle olarak kabul ediyorlar. Sonuç olarak baktığımız zaman da kullanılabilir olsalar bile asıl amaca yönelik değiller.

En nihayetinde Google, Dokumanlar uygulaması ile birlikte bu arayışa çözüm sunuyor. Yeni eklenen bu özellik sayesinde artık internet üzerinden sadece gmail hesabınızı girerek istediğiniz yerden ve platformdan hazırladığınız projeye ulaşabilirsiniz.

Huawei telefona Google servisleri yükleme [Rehber]

Huawei telefona Google servisleri yükleme [Rehber]

Sizlerle Huawei telefona Google servisleri yükleme rehberimizi paylaşıyoruz. 3 farklı yöntemin adımlarını takip edebilirsiniz.

Yazdığımız kodları nasıl Google Dokümanlara okutabiliriz?

En başta bu özelliğin şimdilik sadece belirli Google Workspace hesaplarında kullanıldığını hatırlatalım. Bütün Workspace hesaplarına dağıtımının birkaç hafta sürebileceği söylendi. Özelliğin tamamen kullanıma açılmayacağı da açıklandı. Ancak ilerleyen dönemlerde herkes tarafından kullanılabilir olması da olası.

kodlamayı not alma

Eğer sizin bir Google Workspace hesabınız varsa ve özelliği test etmek istiyorsanız yapmanız gerekenler basit. Öncelikli olarak belgeye kodunuzu yazın, yukarıdaki seçenklerden Ekle > Yapı Taşı > Kod Bloğu seçeneğine gelin, ardından yazdığınız kodun hangi dilde olduğunu seçin. Bu işlemi yaptıktan sonra Google Dokümanlar yazdığınız kodu bir kod bloğuna dönüştürerek renkler ve stili simüle edecek. Eklenen bu yeni özellik sayesinde kaydettiğiniz bir koda bakacağınızda ortadaki karmaşayı görmemiş olacaksınız.

Peki siz Google Dokümanlara eklenen bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.