enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
ALTIN
2.510,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C

Apple’dan birçok sorunu çözen yeni patent

Apple’dan birçok sorunu çözen yeni patent
16.12.2022 22:53
A+
A-

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple’ın yeni klavye patent başvurusunu ortaya koydu. Teknoloji devi Apple, bu patent başvurusuyla MacBook klavyelerindeki birçok sorunu çözmeyi hedefliyor. Peki, Apple’ın yeni klavye patent başvurusunda neler var? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, yeni patent sayesinde birçok klavye sorununa çözüm üretiyor

MacBook klavyeleri, sadece karanlık ortamda görünen arka aydınlatma teknolojisine sahip. Ayrıca klavyenin içinde yer alan anahtarların önceden basılmış etiketleri bulunuyor. Bundan dolayı anahtarlar değiştirilmiyor ve uzun süre kullanmak için de uygun olmuyor. Zira uzun süre kullanıp işlevini yitirdikten sonra değiştirmek mümkün olmuyor. Apple müşterileri ise bu nedenden muzdarip olduklarını sık sık dile getiriyor.

Teknoloji devi Apple da tam bu sorunları ortadan kaldırmak yeni klavye patentinde çözümler sunuyor. Yeni patente göre Apple, her tuşun alt katmanları için deliklere sahip olacak bir klavye sunuyor. Klavyenin altındaki aydınlatma, farklı işaret ve harfleri göstermek için aydınlatacak.

Apple’dan uygun fiyatlı dev MacBook Air geliyor!

Apple’dan uygun fiyatlı dev MacBook Air geliyor!

Apple, önümüzdeki yıl uygun fiyatlı ve büyük bir MacBook Air tanıtmak için hazırlanıyor! İşte detaylar..

Apple için yeni Patent, ayrıca klavye için şunları da açıklıyor:

“Bazı uygulamalarda ışık kaynakları veya ekranlar mikro-LED veya OLED pikselleri kullanan bir ekran gibi bir dizi LED içerebilir. Tuş başlıklarındaki deliklerin sayısı ekranın piksellerine karşılık gelebilir. Böylece ekranın her bir pikseli tek bir deliğe ışık sağlayabilir. Bu şekilde ışık kaynakları, farklı şekiller, harfler, renkler, semboller, animasyonlar, diller ve diğer özellikler arasında değiştirilebilen veya ayarlanabilen glifler oluşturmak üzere kontrol edilebilir.”

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple’ın yeni klavye patentinde sunduğu çözümleri nasıl buldunuz ve başka beklentileriniz var mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.