enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

TikTok’tan şeffaflık konusunda önemli adım!

TikTok’tan şeffaflık konusunda önemli adım!
20.12.2022 21:54
A+
A-

TikTok’un ‘Sizin için’ sayfası kullanıcılarına ilgilenebilecekleri paylaşımları sunuyor. Popüler sosyal medya platformunun bu uygulamasının arkasında yatan algoritmanın işleyişi ise uzun zamandır merak ediliyordu. TikTok’un bu algoritmayı kötü amaçlı olarak kullandığı konusunda ise şimdiye kadar birçok iddia ortaya atıldı.

TikTok önerilen videolar için açıklama sunacak!

Yapılan iddialar üzerine hareket geçen TikTok artık algoritmanın çalışma şeklini kullanıcıları ile paylaşacak. Bundan böyle sosyal medya platformunun kullanıcıları karşılaştıkları videoların kendilerin neden önerildiğini öğrenebilecek. Yapılan güncelleme ile kullanıcılar artık önerilen gönderilere eklenen yeni soru işareti simgesi yardımı ile paylaşımın karşılarına çıkma nedenini görebilecekler.

Şirket yaptığı paylaşım ile öneri sisteminin teknik modellerden güç aldığını ve bu özelliğin teknik ayrıntılarını daha kolay anlaşılır hâle getirmeyi amaçladıklarını ifade ediyor. Paylaşılan görselde ise gönderinin önerilme nedeni olarak ‘ Bu video ABD’de popüler’ ve ‘Hanna’yı takip ettiğin için’ ifadeleri gösteriliyor.

TikTok köşeye sıkıştı! ABD’den uygulamaya erişim engeli

TikTok köşeye sıkıştı! ABD’den uygulamaya erişim engeli

ABD Georgia Valisi Brian Kemp, güvenlik endişeleri gerekçesiyle hükümet cihazlarında TikTok uygulamasına erişim engeli getirdi.

Şirket, bu özelliğe zaman içinde “daha fazla ayrıntı ve şeffaflık” eklemeyi planladıklarını belirtti. Böylelikle kullanıcılara yapılan açıklamalar çok daha ayrıntılı ifadeler içerebilir. Bu sistemin gelecekte, kişinin hesap ayarları gibi uygulamanın algoritmasını etkileyen diğer faktörleri de içeren açıklamalara yer verilebileceği belirtiliyor.

TikTok

Bilindiği gibi sosyal medya platformlarının şeffaflığı konusunda büyük bir tartışma sürüyor. Yapılan değişiklik, TikTok’un kullanıcılarına karşı daha şeffaf olmaya istekli olduğunu gösteriyor. Şirket ayrıca, algoritmalarının ve içerik denetleme sisteminin gözden geçirilmesi için dünyanın en büyük yazılım şirktlerinden biri olan Oracle ile ortaklık kurdu.

Sosyal medya platformu yeni sunduğu özellik ile birlikte algoritmanın kullanıcıları manipüle etmek için kullanıldığı iddialarının da önüne geçmek istiyor. Peki sizce TikTok’un bu yeni uygulaması yararlı olacak mı? TikTok hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.