enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi ve mücadelede şehit düşenler Lefke’de anıldı

Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi ve mücadelede şehit düşenler Lefke’de anıldı
21.12.2022 13:36
A+
A-

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası Lefke’de de düzenlenen törenle anıldı.

Lefke’deki tören, Kemal Özalper Şehitliği’nde düzenlendi. Buradaki tören protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe konulmasıyla başladı.Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü.

Törende daha sonra şehitlik özel defteri imzalandı.Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma piyade Üsteğmen Mesut Çakmak tarafından yapıldı.

Üsteğmen Çakmak, ENOSİS hayaliyle yaşayan Rum-Yunan ikilisinin 21 Aralık 1963’te Akritas Planı’nın uygulamak için adanın her yerinde Kıbrıslı Türklere saldırılar başlattığının anlatarak, Kıbrıslı Türklerin tüm imkansızlıklara rağmen 1974 Barış Harekatı’na kadar örnek bir direniş ve dayanışma gösterdiğini vurguladı.

Kaymakamlık adına konuşan Yeşilyurt İlkokulu öğretmeni Tuğya Uzun da Kıbrıs Türk mücadele tarihi hakkında bilgiler vererek, Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünden, egemenliğinden ve bayrağından asla vazgeçmeyeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından tören şiirler okunması ve dini vecibenin yerine getirilmesiyle devam etti. Tören şehit kabirlerine çiçek bırakılmasıyla sona erdi.BRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.