enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Akıllı telefon pazarının 2022 satış verileri belli oldu! Zirve şaşırtmadı

Akıllı telefon pazarının 2022 satış verileri belli oldu! Zirve şaşırtmadı
22.12.2022 08:31
A+
A-

Akıllı telefon pazarı da 2022 yılında dünya çapında baş gösteren ekonomik ve daha birçok sorundan etkilendi. Akıllı telefon üreten teknoloji firmalarının hepsi satışlarında eksiklik yaşayıp gelirleri artarken aralarında bir tek Apple için durum tam tersini gösterdi. Peki, ünlü şirketlerin satışları 2022 yılında ne kadar azaldı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, 2022 yılı akıllı telefon pazarında da satışlarını artırdı

COVID-19 kaynaklı pandemi döneminde birçok kişinin teknolojik araçlara yönelmesi, dünya çapında yaşanan savaşlar ve ekonomi sorunlardan kaynaklı akıllı telefon pazarında belirgin düşüşler yaşandı. Apple dışında, akıllı telefon pazarında yer alan tüm şirketler de bu durumunda nasibini aldı.

Counterpoint tarafından ortaya konulan bilgilere göre 2022 yılında akıllı telefon pazarı, üçüncü çeyrekte genel olarak yüzde 12 düştü. Apple ise bu sene tanıttığı iPhone 14 serisi sayesinde bu alanda düşüşün önüne geçti. Teknoloji devi, yıllık olarak genel gelirde yüzde 10 ve satışlarla yüzde 7 artış yaşadı.

Samsung’un ekran teknolojisine Apple karar veriyor!

Samsung’un ekran teknolojisine Apple karar veriyor!

Samsung, 2024 yılında piyasaya sürülecek Apple cihazların OLED ekranlarının geliştirilmesine öncelik veriyor.

Samsung, Flip ve Fold serisiyle katlanabilir akıllı telefon pazarını domine etmesine rağmen 2022 son çeyrekte yüzde 4 düşüş gördü. OPPO ise yüzde 27 düşüş yaşadı. Aralarından sıyrılan Xiaomi, diğerlerine göre bu önemli bir etki yaşamadı. Firma, yıllık oranda yüzde 4 düşüş gördü.

Raporlar göz önünde bulunduğunda genel olarak akıllı telefon almayanların Apple’dan vazgeçmediği görülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan teknoloji analisti Harmeet Singh Walia şu sözleri ortaya koydu:

“80 milyar doları aşan 5G cep telefonlarının gelir katkısı, geçen yılın üçüncü çeyreğindeki %69’dan artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan küresel telefon gelirlerinin %80’ine ulaştı. Aynı dönemde LTE cep telefonlarının gelir katkısı %10 düşerek 19 milyar dolara geriledi. 4G’den 5G’ye geçiş, telefonlarının %95’inden fazlası 5G özellikli olduğundan tüm 5G gelirlerinin yarısından fazlasını tek başına oluşturan Apple tarafından yönetildi.”

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce 2022 yılı akıllı telefon pazarının bu düşüşü yaşamasında başka etkiler var mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.