enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3119
EURO
35,0621
ALTIN
2.278,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Çocuklar için geliştirilen harçlık uygulaması Manibux’a yeni özellik: Dijital Kumbara

Çocuklar için geliştirilen harçlık uygulaması Manibux’a yeni özellik: Dijital Kumbara
23.12.2022 17:52
A+
A-

Yeni nesil harçlık sistemine yön verecek birbirinden faydalı özelliklerle Manibux yenilendi. Kullanıcı dostu yeni arayüz, ebeveynlere özel yeni fonksiyonlar ve çocuklara özel uygulamalarla güncellenen Manibux, çocuklara finansal bilinç̧ ve para yönetimi becerisini güvenli ve eğlenceli bir şekilde kazandırırken kendi harçlıklarınıözgürce yönetme imkanı sağlıyor.

Manibux’a “Dijital Kumbara” özelliği geldi!

Artık çocuklar Dijital Kumbara ile harçlıklarını kolayca biriktirip takip edebilecek, belirledikleri hedefler üzerinden görevleri tamamlayarak istediği ürünleri alabilecek, dilerlerse kazançlarını bağışlayabilecek, anlık olarak ebeveynlerinden ve akrabalarından harçlık isteyebilecekler. Başta Dijital Kumbara olmak üzere yeni özelliklerini 21 Aralık’ta gerçekleştirilen etkinlikte tanıtan Manibux, çocukların finansal okuryazarlığınıgeliştirmeyi amaçlıyor.

Küresel ekonomik belirsizlikler ve resesyon endişeleri, herkesi birikim yapmaya ve tasarrufları daha iyi değerlendirmeye yönlendirirken, her kuşak için finansal okuryazarlık kavramının önemi arttı. Bu durum, finansal teknolojileri eğitimle bir araya getiren ve edu-fintech olarak anılan alanı daha popüler hale getirdi. 8-18 yaş grubunu hedefleyen, Türkiye’nin çocuklar için geliştirilen ilk ve tek dijital harçlık uygulaması Manibux, başta Dijital Kumbara olmak üzere yeni özelliklerini 21 Aralık’ta gerçekleştirilen etkinlikte tanıttı.

Asgari ücretle alınabilecek Apple ürünleri!

Asgari ücretle alınabilecek Apple ürünleri!

Ucuz telefonlar bile bir asgari ücretli vatandaşı zorluyor. Peki bir Apple ekosistemine sahip olmak için asgari ücretle neler alınabilir?

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Manibux Kurucusu Psikolojik Danışman Canan Akmanoğlu Bayrak, “Türkiye’nin ilk ve tek dijital harçlık uygulaması olarak hayata geçirdiğimiz Manibux, çocuklara finansal okuryazarlığıve para yönetimi becerisini güvenli ve eğlenceli bir şekilde kazandırma hedefiyle, davranış temelli sosyal etki oluşturmak amacıyla yenilendi. Manibux, ebeveyn ve çocuk arasındaki harçlık ilişkisini oyunlaştıran ve çocuklara tasarruf bilinci kazandıran Dijital Kumbara başta olmak üzere yeni özellikleriyle ülkemizdeki 18 milyon çocuğun harçlık uygulaması olma hedefini taşıyor” dedi.

Manibux’ın çocuklara paranın yalnızca harcanabilir değil, biriktirilebilir ve bağışlanabilir bir şey olduğunu gösterme amacı taşıdığını vurgulayan Canan Akmanoğlu Bayrak, “Bir anne ve psikolojik danışman olarak çocuklara eşit fırsatlar verildiğinde kendi bütçelerini yönetmeyi başarabileceklerine inanıyorum. Amacımız doğrultusunda Manibux’ı hem ebeveynlerin hem de çocukların finansal okuryazarlık ve sorumluluk bilincini artıracak şekilde yeni özelliklerle zenginleştirdik. Çocuklar kendilerine hedefler koyarak para biriktirmeye başlayabilecek, velilerinden ek harçlık talep etmek için yeni görevler isteyebilecek, harçlıklarından biriktirdikleri miktarları sivil toplum kuruluşlarına bağışlayabilecek. Manibux, eğlenceli, oyunlaştırılmış ve eğitici arayüzüyle çocukları yakalamayı başarırken, ebeveynler de çocuklarının harcamalarını güvenle kontrol edebilme ve çocuklarına tasarruf bilinci kazandırma özgürlüğüne kavuşuyor” diye konuştu.

Ön ödemeli harçlık kartı ve harçlık transferi özellikleri de sunuyor

Dijital Kumbara özelliğinin yanı sıra ebeveynlere 7/24 harçlık transferi yapabilme olanağı sunduğunu dile getiren Manibux Kurucusu Canan Akmanoğlu Bayrak, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Bugün yetişkinler gerek mağazada, gerek dijital ortamda pek çok ödemesini temassız kartlarla gerçekleştiriyor. Çocukların da aynı deneyimi yaşayabilmesi için, okulda, kantinde, markette, internette yaptıkları harcamalarda kullanabilecekleri güvenli bir harçlık kartı da sunuyoruz. Çocuklar, erken yaştan itibaren harcamalarını kontrol edebilme, bütçelerini yönetme, paranın değerini anlama şansı buluyor ve finansal anlamda kendi kararlarını verebilmeyi ailede öğreniyor. Dijital Kumbara ve bağış özelliklerimizle Manibux’ın çocuklara ve ebeveynlere sunduğu olanakları artırıyor, çocukların finansal okuryazarlık eğitimlerinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Manibux, fintech çevikliğini bir eğitim ve sosyal etki girişimi olma odağından uzaklaşmadan korumayı ve çağın gerekliliklerine uygun olarak gelişmeyi sürdürecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.