enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

“Bebeklikten Ergenliğe İyi Oluş – Pozitif Düşünme Eğitimi” kitabı tanıtıldı

“Bebeklikten Ergenliğe İyi Oluş – Pozitif Düşünme Eğitimi” kitabı tanıtıldı
29.12.2022 18:30
A+
A-

“Bebeklikten Ergenliğe İyi Oluş – Pozitif Düşünme Eğitimi” isimli kitabın tanıtımı Milli Eğitim Bakanlığında yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, kitabın Pozitif Okullar Projesi’nden üç yıl içerisinde elde edilen dönüşler, gerçekleştirilen eğitimler ve öğretmen ihtiyaçlarından yola çıkılarak hazırlandığı kaydedildi.

Kitapta, pozitif düşünme bağlamında program geliştirme üzerine uygulamalar, okullarda uygulamaya yönelik etkinlik örnekleri ve  özel gereksinimli çocuklarda iyi oluş ve pozitif düşünme konularının da yer aldığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu Bakanlıkta yer alana tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada “Tanınmamış bir coğrafyadan dünyaya insan yetiştiren bir ülkede düşünme özgürlüğü olan, inanç özgürlüğü olan, yaşam özgürlüğü olan bir ortam yarattık ve bu ortamı korumak istiyoruz.” dedi.

Dünyaya insan yetiştirme noktasında böylesi eserlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Çavuşoğlu, Bakanlık personeli, akademisyenler ve öğretmenlerin iş birliğinde ortaya çıkarılan bu eserle gurur duyduklarını ifade etti.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise “Çocukların pozitif ortamda pozitif düşünce yaklaşımını almasının çok önemli olduğu vurgulamak gerekiyor. Bu noktada, öğrencilerin bu bilgiyi alması ile beraber, onlara bu alışkanlığı kazandıracak olan eğitmenlerin de bu konuda eğitilmesi ve öğretmenler tarafından çocuklara aktarılması, hepimizin gerçekten çok ihtiyacı olan ve hayatın günlük stresi içerisinde pozitif düşünceyi yakalayabilmemiz açısından son derece önemli” dedi.

Nadiri,” Ben bu projeyi araştırma projesinden öte, yüksek öğretim adası olan KKTC’nin üniversitelerinin topluma karşı olan önemli bir görevi, akademik bilginin kampüsün dışına taştığı topluma yansıdığı, karar vericilere ulaştığı ve hayatın, eğitimin her safhasına yayılmasına imkan tanındığı çok değerli bir katkı olarak görüyorum” dedi.

Kitabın editörü olan Prof. Dr. Çağla Gür ise “Biz burada, pozitif düşünme felsefesini topluma vermeye çalışıyoruz. Pozitif düşünme, yapıcı bir şekilde düşünme, problem çözme odaklı düşünme anlamına geliyor. Bu durumu daha nasıl iyi yapabilirim?, Nasıl çözümler üretebilirim?, Belli hedefler doğrultusunda nasıl ilerleyebilirim?, Benim yapabileceklerim nelerdir?, İmkanlarım nelerdir ve bu imkanlar çerçevesinde nasıl davranabilirim? sorularına odaklandık ve öğretmenlerimize yönelik eğitimler düzenledik.

Burada bütün öğretmenlerimizle aşamalı bir şekilde, ilk başta etkinlik tasarlayarak devam ettik. Dönüşler aldılar, uzmanlara gitti. Etkinlikler tasarlandı ve herkes okulunda öğrencilere uyguladı. Olumlu dönüşler aldık. Daha sonra kitap çerçevesinde çalışmak isteyen gönüllü öğretmenlerimiz etkinliklerini kitap formatına çevirdiler.” dedi.

TAK/BRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.