enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
ALTIN
2.280,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Töre:Kıbrıs Türk Halkı Denktaş sayesinde özgür ve egemen bir halk olarak, insanca bir yaşama kavuştu

Töre:Kıbrıs Türk Halkı Denktaş sayesinde özgür ve egemen bir halk olarak, insanca bir yaşama kavuştu
12.01.2023 11:17
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Halkı’nın Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın liderliği sayesinde kendi devlet çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak, insanca bir yaşama kavuştuğunu kaydetti.

Denktaş’ın emek ve özverileri ile açtığı yolda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünlere gelerek Türk Devletleri Teşkilatı’nda anayasal ismiyle gözlemci üye statüsü kazandığını vurgulayan Töre, “Dik ve kararlı duruşuyla, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluşu için verdiği mücadeleyi O’ndan aldığımız ilhamla yüceltmeli, hedeflerimizi büyük tutmalı, bizlere bıraktığı emaneti aynı azim ve kararlılıkla daha ileriye taşımalıyız” dedi.

Töre Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 11’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Töre’nin mesajı şöyle:

“Ömrünü Türk milletine ve Kıbrıs davasına adamış, hayatı boyunca Kıbrıs Türk Halkının adadaki varlığının devamı ve özgürce yaşaması için büyük bir azim ve inançla mücadele etmiş Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, mücadeleci kişiliği, zekası, hukukçu kimliği ve liderlik vasıfları ile Kıbrıs Türk Halkının yanı sıra, uluslararası alanda da adından söz ettiren önemli bir devlet adamıydı.

Denktaş, son nefesine kadar Kıbrıs Türk halkının haklı davasını, eşitlik ve özgürlük mücadelesini Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde, dirayet ve özveriyle savunmuştur.

Halkını daima sevgiyle kucaklayan, mütevazi kişiliği ile gönüllere taht kuran Rauf Raif Denktaş’ın liderliği sayesinde Kıbrıs Türk Halkı kendi devlet çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak, insanca bir yaşama kavuşmuş, emek ve özverileri ile açtığı yolda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugünlere gelerek Türk Devletleri Teşkilatı’nda anayasal ismiyle gözlemci üye statüsü kazanmıştır.

Dik ve kararlı duruşuyla, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluşu için verdiği mücadeleyi O’ndan aldığımız ilhamla yüceltmeli, hedeflerimizi büyük tutmalı, bizlere bıraktığı emaneti aynı azim ve kararlılıkla daha ileriye taşımalıyız.

Nasihatleri yolumuza ışık tutarken, ‘Söyleyin onlara, burası bağımsız bir Cumhuriyettir’ söylemi rehberimiz, mukavemetçi ruhu ilham kaynağımız olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ebediyete irtihalinin 11. yılında büyük bir özlem, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu şâd olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.