enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
28,9276
EURO
31,6902
ALTIN
1.874,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
16°C
KKTC
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Açık
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Girne bölgesi afet ve yangınlara hazırlıklı

Girne bölgesi afet ve yangınlara hazırlıklı
30.01.2023 00:45
A+
A-


İklim değişikliğiyle birlikte mevsimlerde yaşanan kaymalar nedeniyle ülkemizde de artık yoğun yağış ve sel riski ile kuraklık ve orman yangınları riskinin artık aynı anda yaşanmasına neden oluyor.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş kış aylarına yönelik başlatılan ve devam eden çalışmalar hakkında BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Sinan Güneş, “Riskli bölgelere müdahale ediyoruz. Bu konuda belediyelere önemli görevler düşüyor. Son 5-6 yılda bu konuda duyarlılık arttı. Dere yataklarında çalılmalar arttı. Bu sene bu konuda çok bütünlüklü bir çalıma yaptık ve riskli noktaların tamamına müdahale edildi” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Güneş, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın raporları ışığında, Belediyeler ilgili kurum kuruluşların katkılaryla, Girne İlçesi genelinde, toplam 7 buçuk -8 kilometrelik dere yatağında temizlik yapıldığını aktardı.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş, dere yataklarının temiz kalması ve korunması konusunda vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Yaşanan kurak kış mevsimi ve iklim değişikliği nedeniyle yangınlara sürekli hazır olmak gerektiğini kaydeden Güneş, bu konudaki çalışmalara değindi.

Sinan Güneş, “Yangına müdahalede organizasyon eksikliği yok ancak en önemli sorun, müdahale eden araçların su boşalttıktan sonra yeniden su alacakları yerlerin uzakta olması nedeniyle yaşanıyor.+++ Su alınacak noktaları artırmak için bir projemiz var. Akdeniz’den Bahçeli’ye kadar 131 nokta belirledik. 131 noktada su alım yeri oluşturacağız. Şu ana kadar 70 nokta aktif hale geldi” şeklinde konuştu.

Girne Kaymakamı, bunun yanında, ana su şebekelerine de gerekli aparatları ekleyerek, yangına müdahale eden araçların bu noktalardan da su almasının sağlanacağını dile getirdi.

Güneş, yangın önlemleri konusunda yüksek ve alçak gerilim hatlarında risk oluşturan unsurların ortadan kaldırılması için ciddi çalışmalar yapıldığını da söyledi.

Girne Kaymakamı Güneş konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ağaç dallarının alçak gerilim elektrik iletim hattına girdiği birçok yerde bunlara müdahale ediliyor. Kritik noktalar tespit edildi. Çatalköy-Alsancak, Dikmen Boğaz Dağyolu Taşkent bölgelerinde ciddi oranda temizlik yapıldı.

Diğer yandan yüksek gerilim hatlarının bulunduğu noktalarda direklere ulaşım yollarının kapalı odluğunu öğrendik. Karayollarından da destek alarak kapsamlı bir temizlik yapıldı. İlçe sınırlarında kalan Teknecik Geçitköy hattı, Teknecik Lefkoşa hattı tamamlandı, yüksek gerilim hatlarına ulaşım yolları tamamen açıldı.” BRT





Source link

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.