enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5681
EURO
34,7244
ALTIN
2.492,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Intel, yeni Xeon işlemcilerini duyurdu! Nefes kesen performans

Intel, yeni Xeon işlemcilerini duyurdu! Nefes kesen performans
16.02.2023 16:52
A+
A-

Son zamanlarda hem ekran kartı hem de işlemci sektöründe dikkat çeken bir rekabet söz konusu. Sektörde önemli bir isim olan Intel, bugün şimdiye kadarki en güçlü masaüstü işlemcisi olan Xeon w9-3495X tarafından yönetilen Xeon W-3400 ve Xeon W-2400 işlemcilerini duyurdu. İşte detaylar!

Intel Xeon W-3400 ve Xeon W-2400 işlemcileri yüksek performansa sahip olacak

Intel bugün, şimdiye kadar tasarlamış olduğu en güçlü masaüstü işlemcisi Xeon w9-3495X’in öncü olduğu yeni işlemcilerini duyurdu. Yeni Intel Xeon W-3400 ve Xeon W-2400 işlemcileri, profesyonel içerik oluşturanlar için tasarlandı.

Intel, yeni Xeon işlemcilerini duyurdu!

Yeni işlemciler; eğlence, medya, mühendislik ve veri bilim profesyonelleri için oldukça iyi bir performans sağlıyor. Ayrıca sahip oldukları bilgi işlem mimarisi, hızlı çekirdekleri ve Gömülü Çoklu Kalıp Ara Bağlantı Köprüsü (EMIB) teknolojisiyle yüksek performans sunuyor.

Intel hisseleri düşüşe geçti: İşte nedeni!

Intel hisseleri düşüşe geçti: İşte nedeni!

Intel hisseleri, şirketin üç aylık ve tüm yıllık finansal sonuçlarını açıklamasından sonra Cuma gününü yüzde 6,4’lük bir düşüş ile kapattı.

Intel Turbo Boost Max teknolojisinden yararlanan CPU hızları ise 4,8 GHz’e ulaşıyor. 105 MB’lik genişletilmiş Intel Smart Cache sayesinde kullanıcılar karmaşık görevleri yaparken gecikmenin önüne geçiyor. Ek olarak işlemciler karmaşık makine öğrenimi (ML) ve yapay zeka (AL) iş yüklerini hızlandıran 3. Nesil Intel Deep Learning Boost’u da içeriyor.

Intel’in Oluşturucu ve İş İstasyonu Çözümleri İstemci Bilişim Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Roger Chandler konuyla ilgili açıklama yaptı. “Intel, 20 yılı aşkın bir süredir yüksek performanslı bilgi işlem ile çok sağlam kararlılığı birleştirerek en yüksek kaliteli iş istasyonu platformlarını sunmaya kendini adamıştır. Yeni Intel Xeon masaüstü iş istasyonu platformumuz, profesyonel içerik oluşturucuların, sanatçıların, tasarımcıların ve ileri düzey kullanıcıların yenilikçiliğini ve yaratıcılığını ortaya çıkarmak için benzersiz bir şekilde tasarlanmıştır. (…)”

Intel, yeni Xeon işlemcilerini duyurdu!

Xeon W-3400 ve Xeon W-2400, günümüzde profesyonellerin ihtiyaç duyduğu bilgi işlem temelini sağlıyor. Bunlar içerisinde DDR5 RDIMM bellek, PCle Gen 5.0 ve WiFi 6E desteği teknolojileri yer alıyor. Ayrıca tek bir sokette 56 adede kadar çekirdeğe sahip olan Xeon w9-3495X, yeniden tasarlanmış bir bellek denetleyicisine ve daha büyük L3 önbelleğe sahip.

Yeni işlemcilerin sistem kullanılabilirliği mart ayında başlayacak. Ayrıca 15 Şubat’ta ise ön siparişe açılacak. Intel Xeon W işlemci serisi için önerilen fiyat ise 359 dolardan başlıyor. Bununla birlikte 5 bin 889 dolara kadar uzanıyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.