enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3135
EURO
35,1078
ALTIN
2.280,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

iOS 16.4 ile onlarca yeni emoji yolda!

iOS 16.4 ile onlarca yeni emoji yolda!
17.02.2023 07:04
A+
A-

iOS 16.4 beta ile 31 yeni emoji yolda. Birden farklı kategoride emojiye yer veren yeni güncelleme, uzun süredir beklenen pembe kalp emojisini de barındırıyor. İşte iPhone kullanıcıları tarafından test edilebilecek 31 yeni emoji.

iOS 16.4 beta 31 yeni emoji ekleyecek

Unicode Konsorsiyumu her yıl yeni emoji önerileri sunar, onaylanırsa, Apple ve Google gibi teknoloji şirketleri tarafından kullanılır. 2022’de Konsorsiyum, emoji 5.0 sürümünü tamamladı ve iOS 16.4 beta sürümüne dahil edilecek 31 yeni emoji ekledi.

Bu güncellemede en çok beklenen emojilerden biri pembe renkli kalp oldu. Pembe, klasik kırmızı kalbin daha parlak ve daha canlı bir tonu ve genellikle sevgi, ilgi ve destek ile ilişkilendiriliyor. Diğer yeni emojiler arasında karga, denizanası, geyik ve çok daha fazlası bulunuyor.

Eski sevgilisinin sesini özleyen iPhone kullanıcıları için Apple’dan sesli notlar patenti

Teknoloji devi Apple’dan iMessage üzerinden gelen mesajları gönderenin sesiyle okumayı sağlayacak sesli not patenti! İşte detaylar..

Unicode Konsorsiyumu Eylül 2022’de yeni emojileri belirlemiş olsa da, teknoloji şirketlerinin güncelleme yayınlaması zaman alabilir. Örneğin Apple, Eylül 2021’de 123 yeni emojiyi onayladı, ancak Mart 2022’de yayınlanan iOS 15.4’e kadar bunları paylaşmadı. Bu gecikme, yazılım güncellemelerinin uyumluluğu sağlamak için kararlılık süreci testinden kaynaklanıyor.

Titreyen yüz, birbirini iten iki el ve pembe kalp emojisi dahil olmak üzere yeni emoji tasarımları iOS 16.4 beta sürümünün bir parçası olarak iPhone kullanıcılarına sunulacak. Fakat yeni emojiler, şimdilik sadece iOS 16.4 beta’da bulundukları için, Android‘de veya diğer iOS sürümlerinde görünmeyebilir.

Emojiler önemsiz gibi görünse de, dijital çağda önemli bir rol oynadıklarını biliyoruz. Duyguları ve fikirleri kelimelerin her zaman aktaramayacağı bir şekilde ifade etmemize izin veriyorlar. Yeni emojilerin eklenmesi ise değişen kültürel manzarayı ve gelişen iletişim biçimlerimizi de yansıtıyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.