enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3786
EURO
34,9866
ALTIN
2.325,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Tesla vitesi artırdı: FSD Beta 11.3 yayında!

Tesla vitesi artırdı: FSD Beta 11.3 yayında!
20.02.2023 10:54
A+
A-

Tesla, elektrikli motor ve otonom sürüş teknolojileri konusunda ciddi çalışmalar içerisinde. Üretici, halihazırda kullanıcılarına AutoPilot adını verdiği yarı otonom sürücü asistanını sunuyor. Aynı zamanda henüz beta aşamasında bulunan FSD (Full Self-Driving) tam otonom sürüş sistemini de satıyor. Son dönemde henüz hazır olmadığı gerekçesiyle eleştirilerin odak noktası haline gelen sürüş sistemi için yeni bir güncelleme yayınlandı. Peki FSD Beta 11.3 sürücülere neler sunuyor?

FSD Beta 11.3 yayınlandı: Peki neler sunuyor?

Tesla’nın tam otonom FSD sistemi uzun bir süredir beta sürecinde. Günden güne yeni özellikler kazanan ve sürücülere daha iyi bir yol deneyimi sunan bu sistem, bazı durumlarda olumsuz haberlerle de gündeme geldi. Aynı zamanda CNN Business ulaşım editörü Michael Ballaban gibi isimler tarafından paylaşılan bazı test videoları da özelliğin henüz tam anlamıyla kararlı bir şekilde çalışmadığını gözler önüne serdi.

Tesla, tüm bunlara rağmen tam otonom sürüş sisteminin daha iyi bir deneyim sunması için yoğun bir çalışma içerisinde ve kısa bir süre önce FSD Beta 11.3 sürümünü kullanıma sundu. Sadece Tesla’nın FSD sisteminde değil, beta sürecinde bulunan tüm teknolojiler henüz kararlı yapıda olmadıkları için bazı durumlarda kullanıcıları şaşırtan hatalarla gündeme gelebiliyor. Firmanın yayınladığı son güncelleme de bugüne dek meydana gelen kritik hataların büyük bir bölümünü ortadan kaldırıyor.

Tesla kurucusundan şaşırtan otonom araç açıklaması!

Tesla kurucusundan şaşırtan otonom araç açıklaması!

Eski Tesla CEO’su Martin Eberhard, elektrikli araçlar için otonom sürüş teknolojilerinden daha önemli konular olduğuna inanıyor.

Yeni güncellemeyle öne çıkan detayların başında FSD’nin otoyollarda etkinleştirilmesi geliyor. Bunun yanı sıra sesli sürücü notları geldi. Burada sürücülerin Tesla‘ya sistemin daha da geliştirilebilmesi için anonim olarak sesli mesaj gönderebilmelerinin önü açıldı.

FSD Beta 11.3 sürümüyle her türlü direksiyon, frenleme ve hızlanma gecikmeleri en aza indirildi. Kısacası otopilotun tepki süresi her türlü senaryoda minimuma indirildi. Bu sayede daha güvenli ve akıcı bir FSD deneyiminin hedeflendiğini belirtelim.

Bu teknolojiyi incelediğimiz ve test ettiğimiz videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.