enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Nvidia 2023 mali raporunu açıkladı: Satışlar nasıl etkilendi?

Nvidia 2023 mali raporunu açıkladı: Satışlar nasıl etkilendi?
23.02.2023 17:37
A+
A-

Dünyanın önde gelen çip üreticisi Nvidia, dördüncü çeyrek ve mali 2023 sonuçlarını açıkladı. Şirket, bugün yaptığı açıklamayla 29 Ocak 2023’te sona eren dördüncü çeyreğe ilişkin geliri hakkında bilgiler verdi. Bu bilgiler kapsamında bir yıl öncesine göre yüzde 21’lik bir düşüş gerçekleşti.

Nvidia bir yıl öncesine göre yüzde 21’lik düşüş yaşadı

Çip üreticisi Nvidia bugün, dördüncü çeyrek ve 2023 mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre 29 Ocak’ta sona eren dördünü çeyrek geliri, bir yıl öncesine göre yüzde 21’lik bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Ayrıca şirket, bir yıl önceki çeyreğe göre ise yüzde 2 artışla 6,05 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Ayrıca sonuçlarda çeyrek için hisse başına GAAP kazancı, bir yıl öncesine göre yüzde 52’lik bir düşüş gördü. Bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 111 artışla 0,57 dolar oldu. Seyreltilmiş hisse başına GAAP dışı kazanç, bir yıl öncesine göre yüzde 33 düşüş ve önceki çeyreğe göre de yüzde 52 artışla birlikte 0,88 dolar oldu.

AMD’den beklenmedik adım: Bu sefer NVIDIA’yı geçebilir!

AMD’den beklenmedik adım: Bu sefer NVIDIA’yı geçebilir!

AMD, RDNA 4 mimarisi ile yapay zeka alanına yoğunlaşarak beklenmedik bir performans artışı sağlayacak. İşte detaylar…

2023 yılı için mali gelir, bir yıl öncesine göre sabit kaldı ve 26,97 milyar dolar oldu. Seyreltilmiş hisse başına GAAP kazancı ise bir yıl öncesine göre yüzde 55 düşüşle 1,74 dolardı. Ayrıca yine seyreltilmiş hisse başına GAAP dışı kazanç, bir yıl öncesine göre yüzde 25 düşüşle 3,34 dolardı.

Nvidia’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang konuya ilişkin bir açıklama yaptı. “Yapay zeka, her sektöre ulaşan geniş bir benimseme için bir dönüm noktasında. Girişimcilerden büyük şirketlere kadar üretken yapay zekanın çok yönlülüğüne ve yeteneklerine artan bir ilgi görüyoruz. Müşterilerin üretken yapay zeka ve büyük dil modellerindeki çığır açan gelişmelerden yararlanmasına yardımcı olmaya hazırız.”

Nvidia 2023 mali raporunu açıkladı Satışlar nasıl etkilendi

Bunların dışında Nvidia, kuruluşların Nvidia’nın yapay zeka platformuna erişmesini sağlayan bulut hizmeti sağlayıcılarıyla ortaklık kuruyor. Ayrıca müşteriler, bulut hizmeti olarak Nvidia AI’nın her katmanını kullanma şansına sahip olacak.

Tüm bunlarla birlikte şirkete en çok para kaybettiren yer ekran kartlarında oldu. Özellikle oyun kısmında önemli bir düşüş oldu. Nvidia ise talebi artırmak amacıyla fiyatı düşürmek yerine daha az ekran kartı sevkiyatı yapıyor.

Peki, siz Nvidia mali raporlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.