enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Xiaomi, Türkiye’yi unutmadı: Redmi Note 11 Pro+ için MIUI 14 yayında!

Xiaomi, Türkiye’yi unutmadı: Redmi Note 11 Pro+ için MIUI 14 yayında!
25.02.2023 13:32
A+
A-

Geçen yılın sonlarında tanıttığı MIUI 14 arayüzünün dağıtımın hız kesmeden devam ediyor. Android 12 ve 13’ü temel alan yeni sürüm birçok yeniliği beraberinde getiriyor ve önceki sürümlere kıyasla daha iyi bir kullanıcı deneyimi vadediyor. MIUI 14 güncellemesi son olarak Türkiye’deki Redmi Note 11 Pro+ modelleri için yayınlandı.

Türkiye’deki Redmi Note 11 Pro+ modelleri için MIUI 14 yayında

Xiaomiui’nin haberine göre Türkiye’deki Redmi Note 11 Pro+ modelleri için MIUI 14 sürümü kullanıma sunuldu. Yeni yapı V14.0.1.0.TKTTRXM yapı numarasına sahip ve 3,6 GB boyutunda. Ayrıca Android 13 sürümünü temel alıyor. Öte yandan sistem güvenliğini artıran Ocak 2023 güvenlik yamasını bünyesinde barındırıyor.

İlk olarak Mi Pilot kullanıcıları için yayınlanacak sürümün herhangi bir sorun çıkmaması durumunda genel kullanıma açılacağını belirtelim.

Güncelleme desteği biten Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri! [Tüm liste]

Güncelleme desteği biten Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri! [Tüm liste]

Güncelleme desteği biten Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri belli oldu. Peki bu telefonlardan hangileri yeni Android tabanlı MIUI alamayaca

MIUI 14 bizlere neler sunuyor?

Xiaomi’nin yaptığı etkinlik ile birlikte yeni arayüzün önemli detaylarına artık hakimiz. Öncelikle artık kullanmadığınız ama yine de sistem izin vermediği için kaldırılamayan temel uygulamaların bir çoğunu silebileceksiniz. Ayrıca Xiaomi, çok oyunculu oyunlar başta olmak üzere uygulamaların çalışmasını hafifleten foton motoru (foton engine) teknolojisi sayesinde, üçüncü parti uygulamaların güç tüketimlerinin yüzde 22 oranında azaltılacağına dikkat çekiyor.

MIUI 14 güncellemesi

Şirketin bir diğer iddiası ise sistem performansının ciddi oranda geliştiği yönünde. Öyle ki Android 13 ve MIUI 14 ikilisiyle birlikte sistem akıcılığı yüzde 88 oranında arttırıldı. Buna rağmen güç tüketiminde ise yüzde 16’lık bir iyileştirme mevcut. Her ne kadar sistem performansı yükseltilmiş olsa da Xiaomi’nin verileri MIUI 14’ün bir önceki sürümden yüzde 23 oranla daha az alan kapladığını gösteriyor.

MIUI 14 güncellemesi

Bu sonuç MIUI arayüzünün yeniden ele alınması ve baştan geliştirilmesi ile oluyor. Yeni MIUI 14 artık eski sürümlere göre daha hızlı olmasının yanında daha kararlı ve daha az alan kaplıyor. Yalnız Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili modellerin bu yeniliklere odaklı optumize edildiğini hatırlatmakta fayda var.

MIUI 14 ile birlikte yeni “süper simgeler” adı verilen bir özellik daha sunuluyor. Ana ekrana farklı semboller ekleyebilmenize olana sağlayan bu özellik ile birlikte, daha canlı bir tema oluşturmak mümküne hale geliyor.

yeni süper simgeleme özelliği

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.