enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Samsung, katlanabilir ekranda sınırları zorluyor!

Samsung, katlanabilir ekranda sınırları zorluyor!
04.03.2023 08:23
A+
A-

Samsung, Galaxy Z Fold 5 yeni bir menteşe sistemi kullanmaya hazırlanıyor. Güney Koreli teknoloji devi, özellikle menteşenin dayanıklılığına odaklanarak cihazların genel kalitesini iyileştirmek için çalışıyor. İddialar, ekranların 200 bin defa katlanarak test edileceğini öne sürüyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5 menteşesiyle gündem olacak

The Elec’in haberine göre Samsung, Galaxy Z Fold 5’te kullanılacak menteşenin dayanıklılık testini gerçekleştirme sürecinde. Şirketin, yeni menteşeyi 200 bin defa katlayarak teste dayanıp dayanamayacağını belirleyeceği bildirildi. Bu, Galaxy Z Fold 4’ün sınırına göre dikkat çekici bir artış.

Yeni menteşe tasarımının, cihazın ekranının sürekli katlanmadan kaynaklanan aşınmaya karşı daha iyi korunma da dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunması bekleniyor. Z Fold 5’in ekranları, katlandığında aynı hizaya gelecek ve her iki ekran da birbirine dayanarak yumuşak bir katlama sunacak.

Çakma iPhone 14 Pro Max! Yüzde 90 daha ucuz

Çakma iPhone 14 Pro Max! Yüzde 90 daha ucuz

Çakma iPhone 14 Pro Max, AliExpress gibi e-ticaret sitelerinde satışa sunuldu. İşte cihazın teknik özellikleri…

Mevcut Z Fold 4, iki ekranın birbirine değmediği menteşeye doğru hafif bir boşluğa sahip. Z Fold 4’te “U şeklinde” bir menteşe kullanılması boşluğun ana sebebi. Yeni menteşe tasarımının bu boşluğu ortadan kaldırması bekleniyor.

Geliştirilmiş dayanıklılığa ek olarak yeni menteşe, Z Fold 5’in çok daha ince olmasına yol açabilir. Fold 4’ün menteşesi yaklaşık 15,8 mm kalınlığındayken, “su damlası menteşe” kalınlığı yaklaşık 14 mm olabilir.

Ayrıca Galaxy Fold 5’in menteşesinin 360 derece katlanabileceğine dair söylentiler var. Geçtiğimiz aylarda Samsung Display, Z Fold 5’in içe ve dışa doğru katlanmasını sağlayabilecek yeni bir “Flex In & Out” prototipini sergiledi.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

200 bin defa katlama testi Z Fold 4’e göre önemli bir gelişme olsa da, Oppo Find N2 ve Find N2 Flip’in 400 bin defa katlama testinin gerisinde kaldığını belirtmek gerekiyor.

Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.