enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Millet İttifakı’ndaki 5 partinin lideri yarın yeniden bir araya gelecek

Millet İttifakı’ndaki 5 partinin lideri yarın yeniden bir araya gelecek
05.03.2023 10:58
A+
A-


Türkiye’de Millet İttifakı’ndaki 5 partinin genel başkanlarının, altılı masanın 12. toplantısının ardından yaşanan süreci değerlendirdiği dün akşamki toplantısından sonra yapılan açıklamada, 5 liderin yarın yeniden bir araya geleceği duyuruldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecine ilişkin önceki günkü açıklamaları sonrası yapılması kararlaştırılan toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen, yaklaşık 4,5 saat süren toplantının ardından beş genel başkanın imzasıyla yazılı açıklama yapıldı.

– “Masamız aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır”

Açıklamada, “Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

“Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bütün bu yönetim zafiyetlerine son vereceğimizi ve ayrıca tüm vatandaşlarımızı güvenli şehirlerde ve güvenli konutlarda yaşatmak için gerekli tedbirleri alacağımızı taahhüt ediyoruz. Millet İttifakı’nın belediye başkanları da şimdiden bu taahhütlerin gereğini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.”

– “6 Mart Pazartesi tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz”

İlk günden itibaren ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile bir süreç yürütüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yeni bir dönemin şafağında olduğumuzun bilinciyle; bu topraklarda umudu yeniden yeşertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yaraşır hayat şartlarını hep birlikte tesis edeceğiz. Düne ve bugüne sıkışmadan, ‘Yarının Türkiye’sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız. Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz.

Hedefimiz, kaybedeni olmayan bir zaferdir. Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız.”

-Kılıçdaroğlu’ndan Millet İttifakı toplantısı sonrası açıklama: “Aynı inanç ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürüyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılan toplantısının ardından, “Aynı inanç ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürüyor.” paylaşımında bulundu.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’mizin bütün renklerini birleştirerek gerçek anlamda demokrasi, adalet ve huzuru getirmek için bir araya geldiğimiz toplantıya ev sahipliği yapan başta Sayın Temel Karamollaoğlu olmak üzere, tüm genel başkanlara teşekkür ederim. Aynı inanç ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında toplantının görüntülerinin bulunduğu video da yer aldı.

 

 

AA/BRT



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.