enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Muharrem Osmanlı, işletmesinde günde bir tona kadar kahve üretimi ve paketlemesi yapabiliyor

Muharrem Osmanlı, işletmesinde günde bir tona kadar kahve üretimi ve paketlemesi yapabiliyor
05.03.2023 19:44
A+
A-


 

 

 

Geçmişten günümüze gelen ve tarihi çok eskilere dayanan vazgeçilmez kahve kültürü nesilden nesile aktarılıyor.

Kokusu, tadı, köpüğü ve çeşitleriyle kendine özgü bir lezzeti olan Türk kahvesi, konukseverliğin ve paylaşımın da bir simgesi.

Kıbrıs Türk toplumunda eve gelen misafire kahve ikramı oldukça yaygın.

Dünyanın birçok ülkesinde de tüketilen Türk kahvesi üretimi, ülkemizde de gelişmeye devam ediyor.

Güzelyurt’ta 2012 yılında küçük bir denemeyle başlayan kahve üretme macerası bugünlerde günde bir tona kadar üretim ve paketleme yapabilen bir işletmeye dönüştü.

Brezilya ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen hammade ile kahve üretimi ve paketleme yapan tesisin direktörlerinden Muharrem Osmanlı, yaptıkları çalışmaları BRT’ye anlattı.

Osmanlı, Kıbrıs kültürünün bir parçası olan kahve içmeyi çok sevdiğini ve bu alanda bir iş yapmak için yola çıktıklarını kaydederek, kurdukları işletmeyi büyüttüklerini ve değişik çeşitlerde kahve üretimine başladıklarını söyledi.

İşletmede her türlü kahve çeşidini üretme şansı bulunduğunu kaydeden Osmanlı, Türk kahvesinin yanı sıra, son dönemlerde tercih edilen aromalı kahveler, espresso ve filtre kahve gibi ürünleri de üretebildiklerini ifade etti.

Osmanlı, kahvenin özen isteyen bir iş olduğunu ve damak tadına göre üretimlerin de yapılabildiğine vurgu yaparak, yaptıkları çalışmalar sayesinde kahve ihraç edebilecek pozisyona geldiklerini ve bunun hedefleri arasında bulunduğunu belirtti.

Genç girişimcilere yapılacak desteklerle ve üretime yapılacak katkılarla bu tip işletmelerin artacağına inanç belirten Osmanlı, halkın da yerli üretimi desteklenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.BRT

 



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.