enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

LTB ve KTMMOB denetimli ve güvenilir yapılar için görüştü

LTB ve KTMMOB denetimli ve güvenilir yapılar için görüştü
07.03.2023 15:26
A+
A-


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), başkent Lefkoşa’nın olası afet durumlarında dirençli, güvenli ve hazır olmasına yönelik çalışmalarını paydaşların katılımcılığı ve ortak akılla sürdürdüğünü bildirdi.

LTB’den verilen bilgiye göre, bu kapsamda LTB ile Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) yeniden bir araya gelerek yeni yapılacak inşaatlardaki yapı denetimi süreçlerine ilişkin uygulama süreçlerini ayrıntıları ile görüştü. Toplantıya LTB Başkanı Mehmet Harmancı, KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, birliğe bağlı İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanları ve LTB Müdürü ile belediyenin ilgili şubelerin amir ve temsilcileri katıldı.

– Harmancı: “Bilimin ışığı ve uzmanların görüşleri ile sahadaki tecrübemizi birleştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 10 yıldır başkentte uyguladıkları yapı denetimlerinde varlığını her zaman yanlarında hissettikleri KTMMOB ile yeni yapılacak inşaatlarda yapı denetim süreçlerinin genişletilmesi konusunda fikir birliği içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Harmancı “LTB olarak 10 yıldır sürdürdüğümüz yapı denetiminde farklı disiplinleri de sürecin içerisine alarak, farklı odaların da birikimini sürecin içerisine dahil ederek, daha güvenli yapılara ulaşma noktasında önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Bilimin ışığı ve uzmanların görüşleri ile sahadaki tecrübemizi birleştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

– Adanır: “LTB ile birlikte yaklaşık 10 yıldır yapı denetimi ve inşaatların kontrolü konusunda ilk adımları attık”

KTMMOB Başkanı Tunç Adanır da, LTB ile birlikte yaklaşık 10 yıldır yapı denetimi ve inşaatların kontrolünde ilk adımları attıklarını kaydetti. Adanır, “Hem belediye hem birlik hem de üyelerimiz olarak bu yola inanarak devam ettik. Yasanın değişikliği ne kadar doğru adım attığımızı bugün de bize ispatlıyor” dedi.

Birlik Başkanı Adanır şunları ekledi:

“Bu süreç içerisinde çalışmalarımızı ve denetimlerimizi yaparken kendi içimizde olan sistemi de nasıl daha iyiye götürebiliriz, bilimsel katkılarımızı nasıl daha fazla yapabiliriz diye çalışıyoruz. Daha önce süreçte 2 odamız vardı, şimdi 4 odamız ile birlikte farklı disiplinleri ne kadar yeni sisteme sokup da yapılaşmayı ne kadar iyi denetleyebiliriz, bunlarla ilgili süreçteki konulara çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de LTB ile yapı denetimindeki tecrübemizi genişleterek ülke genelindeki tüm belediyelere yansıtmayı amaçlıyoruz. Biz Lefkoşa’ya örnek ve pilot bir uygulama olarak bakıyoruz. Tüm belediyelere bunu yansıtarak ülkede bir an önce denetimli, sağlıklı ve güvenli yapılara kavuşmak adına bu adımları birlikte atmaktan dolayı çok mutluyuz.”



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.