enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Google, 8 Mart Kadınlar Günü için doodle hazırladı!

Google, 8 Mart Kadınlar Günü için doodle hazırladı!
08.03.2023 01:30
A+
A-

Popüler arama motoru Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel doodle hazırlamayı ihmal etmedi. “2023 Dünya Kadınlar Günü” adıyla paylaşılan doodle, global olarak bir gün boyunca Google logosunun yerine kullanılacak. İşte Google 8 Mart Kadınlar Günü doodle’ı.

Google’dan Dünya Kadınlar Günü için doodle

Her yıl ülkelerin özel günlerini anmak için doodle’lar hazırlayan Google, son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı. Şirket tarafından hazırlanan yeni tasarım, kadınların birbirlerini destekleme biçimlerine dikkat çekiyor.

Dünya Kadınlar Günü’nün bu yılki teması “kadınları destekleyen kadınlar” olarak belirlendi. Doodle’da, Google logosunun her harfi yerine farklı alanlarda çalışan birer kadın yer alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki kadınların birbirlerinin hayatlarını iyileştirmek için bir araya gelmesine dikkat çekiyor.

Google Cloud uygulamasında güvenlik açığı!

Google Cloud uygulamasında güvenlik açığı!

Her gün binlerce verinin depolandığı Google Cloud uygulamasında güvenlik açığı bulundu. Konuyla ilgili detaylar haberimizde…

Doodle’ın illüstratörü olan Alyssa Winans, hayatındaki diğer kadınlar tarafından desteklenmeye minnettar olduğunu söyledi. Bu yılki doodle’ı ise “geniş, karmaşık, nüanslı ve güçlü” kadınlık kavramı üzerine tasarladığını söyledi.

“Bu yılki temamız ‘kadınları destekleyen kadınlar’dı. Bu yüzden hayatımdaki diğer kadınlar tarafından nasıl desteklendiğimi düşünmeye zaman ayırdım. Üç kızın en küçüğüyüm, bu yüzden doğduğumdan beri benden önce gelenlerin desteğinden her zaman yararlandım” dedi.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

8 Mart Kadınlar Günü tarihçesi

1910 yılında Almanya Sosyal Demokrat Partisi delegeleri Clara Zetkin, Kate Duncker ve arkadaşları tarafındna önerilen “Kadınlar Günü” ifadesi, Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’nda kabul edildi. Ardından 1975’te Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart’ta kullanılmaya başlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.