enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

WhatsApp, Avrupa ülkesinde yasaklanabilir! İşte nedeni

WhatsApp, Avrupa ülkesinde yasaklanabilir! İşte nedeni
10.03.2023 19:08
A+
A-

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, İngiltere’den ayrılma ihtimali olduğunu açıkladı. Birleşik Krallık hükümeti tarafından kabul edilen Çevrimiçi Güvenlik Yasası (Online Safety Bill) ile şifrelemenin zora gireceğini söyleyen platform, İngiltere’deki hizmetini durdurabilir.

WhatsApp ve Signal, İngiltere’de yasaklanıyor mu?

WhatsApp ve Signal, İngiltere’deki yeni Çevrimiçi Güvenlik Yasası ile uçtan uça şifrelemenin zayıflatılacağını söyledi. Buna karşılık olarak, Birleşik Krallık’taki hizmetlerin askıya alınabileceği açıklandı. İngiltere’deki tasarı, ülkede uçtan uca şifrelemeyi yasaklamayı hedefliyor.

Ancak WhatsApp ve Signal ise uçtan uça şifrelemenin kaldırılması halinde Birleşik Krallık’tan ayrılacaklarını açıkladı. İngiltere’de görüşülen tasarı, çocukların cinsel istismarını önlemek için geliştirildi. Buna göre Birleşik Krallık yetkilileri, kullanıcıların mesajlarını taramak istiyor. Ancak bu, uçtan uça şifrelemenin doğasına aykırı.

WhatsApp, gruplardaki bilinmeyen numaraları kaldırıyor

WhatsApp, gruplardaki bilinmeyen numaraları kaldırıyor

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gruplar için bilinmeyen numaralar yerine platforma kayıtlı isimi gösterecek!

WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, tasarı ile uçtan uca şifrelemenin kaldırılmaması gerektiğini ve özel mesajlaşmanın tamamen mevzuattan çıkarılması gerektiğini söyledi. Birleşik Krallık’ta görüşülen yasa tasarısı, ayrıca şirketlere para cezasının da önünü açıyor.

Örneğin WhatsApp’ın sahibi olan Meta, yasaları uymadığı gerekçesiyle yıllık gelirinin yüzde 4’ü üzerinde cezalandırılabilir. Bu durum ise geçtiğimiz yıl 116 milyar dolar ciro sağlayan Meta için korkunç bir duruma dönüşebilir.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Benzer bir hamle, geçtiğimiz dönemde CSAM adıyla Apple tarafından test edilmişti. Çocuk istismarına karşı kullanıcıların cihazlarını taramak isteyen Apple, yoğun bir eleştirinin ardından CSAM özelliğini geliştirmeyi askıya aldı. WhatsApp’ın İngiltere’deki son durumu şimdilik belirsiz.

Peki siz WhatsApp yasak kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.