enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Narenciye İhracat Teşvik Destekleriyle ilgili düzenleme Resmi Gazetede yayımlandı

Narenciye İhracat Teşvik Destekleriyle ilgili düzenleme Resmi Gazetede yayımlandı
14.03.2023 13:04
A+
A-


2023 Yılı Tarımsal Desteklerin Belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı tadil edilerek Narenciye İhracat Teşvik Destekleriyle ilgili düzenleme Resmi Gazetede yayımlandı.

Resmi Gazetedeki kararda, limon, greyfurt, yafa, mandalina, Washington, Valencia gibi ürünlerin ve narenciye konsantresinin ihracatına yönelik teşviklerle iç piyasaya satılacak narenciye konsantresine verilecek teşviklere yer verildi.

Buna göre, Meyve Sebze (Cypfruvex) İşletmecilik Ltd.’nin veya bir özel firmanın yapacağı narenciye konsantresi ihracatı için ton başına 10 bin TL ihracat teşviki ödenecek.

Uygulama esnasında doğabilecek sorunların giderilmesinde Ticaret Dairesi Müdürlüğü yetkili olacak.

Fatura ibraz edilmesi koşuluyla, Kıbrıs Meyve Sebze (Cypfruvex) İşletmecilik Ltd. tarafından iç piyasaya satılacak her türlü narenciye konsantresi için kilogram başına 8 TL teşvik primi ödenecek.

2022-2023 narenciye sezonunda Limon, Greyfurt, Mandora (King) ve diğer mandalina çeşitleri ile Yafa (Şamuti) Washington ve Valencia türü portakal ürünlerinin ihracatını gerçekleştirecek ihracatçılara ton başına teşvik primi verilecek.

İhracatçıya ödenecek teşvikler, narenciye ürününün türüne, bahçeden çıkışına veya karton kutuda / plastik kasada paketlenmiş oluşuna, Türkiye’ye mi, AB ve 3’üncü dünya ülkelerine mi ihraç edileceğine göre 120 TL ile 500 TL arasında değişiyor.

Öte yandan, 13 Mart tarihli Resmi Gazetede, bu düzenlemenin yanı sıra, 2022-2023 KKTC Narinceye İhracat Teşvik Ödemesine İlişkin Uygulama ve Esasları da yayımlandı.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.