enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
ALTIN
2.298,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Parçalı Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

LTB ile İBB iş birliğinde “Afet, Arama Kurtarma ve İtfaiye Eğitimi” yapılıyor

LTB ile İBB iş birliğinde “Afet, Arama Kurtarma ve İtfaiye Eğitimi” yapılıyor
12.04.2023 13:24
A+
A-


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğinde “Afet, Arama Kurtarma ve İtfaiye Eğitimi” yapılıyor.

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi tarafından verilen ve 3 gün sürecek eğitimler Merkez Lefkoşa ile KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın sağladığı enkaz alanında düzenleniyor..

LTB’den verilen bilgiye göre, İBB’ye ait 1 itfaiye aracı ve arama kurtarma ekipmanlarıyla yapılan eğitimleri İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Egitim Merkezi Amiri Zafer Özçakmak, itfaiye eğitim merkezi eğitmenleri Yavuz Beyaz, Serkan Yüksel, Yusuf Uğurlu, Servet Sarı, Süleyman Çelik ve Necat Karafazlıoğlu veriyor.

-Harmancı: “Donanımlı ve hazırlıklı olmak için sorumlulukla çalışıyoruz”

Teorik bilgilendirme yanında uygulamalı şekilde düzenlenecek eğitim programı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Harmancı, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası LTB olarak 35 kişilik bir ekiple birlikte Hatay Samandağ’daki arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını anımsatarak, orada da İBB’nin farklı ekipleriyle çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Deprem felaketi sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmede bu eğitimleri gerçekleştirme konusunda mutabık kaldıklarını aktaran Harmancı, bu organizasyonun da iki şehir arasında imzalanan kardeş şehir protokolü çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Eğitimlere katkı koyan KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na da teşekkür eden Harmancı, 3 günlük sürede deneyimli ekipler tarafından verilecek eğitimlerin önemine vurgu yaparak, her zaman hazırlıklı olmak için sorumlulukla çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

3 gün sürecek eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Eğitimlerin bir kısmı Metehan bölgesinde oluşturulan alanda yapılacak tatbikatla sürecek. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ise 14 Nisan Cuma günü sertifika töreni yapılacak.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından sertifika töreni düzenlenecek

Verilecek kapsamlı eğitimler şu başlıklar altında gerçekleştiriliyor:

“Kentsel Arama Kurtarma, Yaralı Tahliye Şekilleri, Enkaz Altı Görüntüleme Cihazı Tanıtımı, Sismik Dinleme Cihazı Tanıtımı, Kentsel Arama Kurtarma, Yaralı Tahliye Şekilleri, Enkaz Altı Görüntüleme Cihazı Tanıtımı, Yanma Yangın Bilgisi, LPG ve Doğal Gaz Bilgisi, Yangın yerindeki tehlikeler, Karot Cihazı Tanıtımı, Ayırıcı ve Kesici Güç Üniteleri, Beton, Metal ve Ahşap Kesme Motorları”



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.