enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
27,3069
EURO
28,8189
ALTIN
1.659,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
30°C
KKTC
30°C
Açık
Perşembe Açık
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Girne’de “Gençlik Meclisi” ilk toplantısını yaptı

Girne’de “Gençlik Meclisi” ilk toplantısını yaptı
14.04.2023 10:35
A+
A-


Girne’de örgütlü partiler, sivil toplum örgütleri, gençlik oluşumları ve temsilcilerinin katılımıyla ilk toplantı yapıldı.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul gençlerle buluştu.

“Gençlik Meclisi” adı altında ilki Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda yer alan toplantıya, Girne’de örgütlü partiler, sivil toplum örgütleri, gençlik oluşumları ve temsilcileri katıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Girne’de gençlerin Girne Belediyesi’nden beklentilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, Girne kenti için yapılacak çalışmalarda ortak adım atılması yönünde fikir birliği sağlandı.

Öte yandan düzenli devam edecek “Gençlik Meclisi” toplantılarının ikincisi 4 Mayıs Perşembe saat 18.00’de, Gençlik Komisyonları oluşturulması gündemiyle yapılacak ve tüm gençlere açık olacak.

-Şenkul: “Gençlerin de dahil olduğu bir yönetim anlayışı”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne kentiyle ilgili atılacak her adımda gençlerin de söz hakkı sahibi olmasının önemine değinerek, ileride yapılacak toplantıların daha da geniş katılımla ve çok çeşitli misyonların dahil olacağı şekilde gerçekleştirilmesi hedefinde olduklarını söyledi.

Bu sayede ortaya konulacak fikirlerin geliştirilerek hayata geçirilmesinin önünü açmak isteğini dile getiren Şenkul, Gençlik Meclisi toplantılarının hedefine ulaşmasıyla birlikte belediye çatısı altında daha katılımcı ve işlevsel yapılar kurulmasını, bu yapıların belediye meclis toplantılarına dahil edilerek etken olmasını istediğini belirtti.

Gençlerin fikirlerinin Girne’de uygulanabilmesi için 2023 yılı bütçesinden, bu toplantılardan çıkacak bir projeye kaynak ayrıldığını açıklayan Şenkul, Antis bölgesi ve diğer belirlenmiş bazı bölgelerde devam eden çalışmaların ve inşaatların gençlerin daha uygun ve çeşitli olanaklara ulaşmasını sağlayacak şekilde planlandığını belirtti.



REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.