enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

KKTC Meslek Liseler Arası Bilgi ve Beceri Yarışması’ nda dereceye girenlere ödülleri verildi

KKTC Meslek Liseler Arası Bilgi ve Beceri Yarışması’ nda dereceye girenlere ödülleri verildi
14.04.2023 18:56
A+
A-


Doğu Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin işbirliğinde düzenlenen, 12 meslek lisesinden 199 öğrencinin katıldığı “KKTC Meslek Liselerarası Bilgi ve Beceri Yarışması” tamamlandı.

DAÜ Turizm Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulunda düzenlenen yarışmada öğrenciler mutfak,elektrik, elektronik, muhasebe, kokteyl,servis, genel turizm, bilişim, bilgisayar, grafik ve fotoğraf alanlarında yarıştı.

Yarışmada, KKTC’deki üniversitelerden 68 temsilci ve sektörde alanında uzman 58 jüri üyesi, öğrencilerin performanslarını değerlendirdi.

Yarışma sonucunda ise DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak DAÜ’nün tanıtım filmi sunuldu ardından konuşmalar yapıldı.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın, mesleki eğitimin önemine işaret ederek, amaçlarının üreten toplum, üreten gençlik yaratmak olduğunu ifade etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın da yarışmanın  ilkini geçen yıl yaptıklarını ve başarılı gençlere burs imkanı tanıdıklarını anımsatarak bu yılki yarışnada dereceye giren gençlere de aynı şekilde burs vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da bakanlık olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirterek “üretim olmazsa olmaz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu gerek pandemide gerekse Türkiye’de yaşanan deprem sonrası üretimin ülke açısından ne denli önemli olduğunun bir kez daha gözler önüne konduğunu vurgulayarak, bu noktada böylesi yarışmaların ve gençlerin yarışma sonunda sertifika almalarınınmesleki eğitimin ilerilere taşınmasında çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

Ödül töreninde daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine ödülleri  ve başarı belgeleri Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından takdim edildi.

BRT

 



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.