enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
28,9618
EURO
31,5776
ALTIN
1.905,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
20°C
KKTC
20°C
Açık
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Apple’dan dev artış! iPad Pro 700 dolar zamlanabilir

Apple’dan dev artış! iPad Pro 700 dolar zamlanabilir
28.04.2023 00:46
A+
A-

Apple, 2024 yılında duyurulacak iPad Pro modellerinde dikkat çeken fiyat güncellemelerine gidebilir. Halihazırda 1099 dolardan satılan 12.9 inç iPad Pro’nun 1800 dolara kadar çıkabileceği iddia edildi. Peki bu zam kullanıcıları nasıl etkileyecek?

iPad Pro serisinin OLED üretim maliyetleri yükseldi

Yakın tarihli bir rapora göre, OLED ekranlı iPad Pro’nun fiyat etiketinde dikkat çeken bir artış yaşanacak. 11 inçlik ve 12.9 inçlik modellerde kullanılacak premium OLED ekranların üretim maliyetinin 270 dolar ve 350 dolar seviyesinde olması, kullanıcılara yansıtılacak.

Ancak yüksek üretim maliyetinin sadece OLED ekranlardan kaynaklanmadığını belirtmek gerekiyor. Apple, ekran parlaklığını iki katına ve kullanım ömrünü dört katına çıkaran Tandem stack teknolojisine geçiş yapacak. Bu da üretimi zorlaştıran unsurlardan biri olacak.

iOS ve iPadOS 16.5 üçüncü genel beta yayınlandı!

iOS ve iPadOS 16.5 üçüncü genel beta yayınlandı!

Apple iPhone ve iPad’ler için yayınlayacağı 16.5 güncellemesinin 3. beta sürümünü yayınladı. Peki iOS 16.5 nasıl yüklenir? İşte detaylar…

Üretim maliyetindeki artış sonrasında yeni nesil iPad’lerin 500 dolar ile 700 dolar daha pahalı olacağı söyleniyor. İddiaya göre 11 inçlik iPad Pro 1.300 dolar ve 12.9 inçlik iPad Pro 1.800 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Apple’ın kar marjını düşürmeden 2024 model iPad’leri zamlandırması, kullanıcıların canını sıkacak gibi duruyor. iPad’le birlikte klavye, kılıf veya stand gibi aksesuarların da zamlanacağını düşünürsek, OLED iPad Pro almak çok daha zor hale gelebilir.

iPad Pro’nun ülkemizdeki satış fiyatları ise dolar kuruna göre seyrediyor. Örneğin, şu anda 11 inçlik versiyon 20.499 TL’den ve 12.9 inçlik sürüm ise 28.499 TL’den sunuluyor. Bu zamlar sonrasında 35 bin TL seviyesine çıkacağı düşünülüyor.

Peki siz iPad Pro zam hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.