enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Çin, çölleri güneş paneli ile kaplamaya başladı!

Çin, çölleri güneş paneli ile kaplamaya başladı!
30.04.2023 01:47
A+
A-

Yenilenebilir enerji kaynakları giderek önem kazanırken, ülkeler de bu alanda yatırımlarına devam ediyor. Güneş ve rüzgar enerjisi konusunda son dönemde birçok farklı ülkeden önemli adımlar geldi. Dünya çapında en çok yenilenebilir enerji üreten Çin de bu konudaki yatırımlarını sürdürüyor.

Güneş ve rüzgar enerjisi başrol oynayacak

Bilindiği gibi Çin topraklarında birçok büyük çöl yer alıyor. Çölleri yeşil enerji üretmek için kullanmaya karar veren ülke, bu konuda ilk aşamayı geride bıraktı. Çin’in çöller üzerinde güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi ürettiği tesislerden ilki geçtiğimiz günlerde aktif hâle geldi. Güneş paneli ve rüzgar türbinlerine sahip olan yeni tesis 1,5 milyon insana elektrik sağlayacak.

Güneş ve rüzgar projesinin ilk aşaması, Gobi Çölü’nün güney ucunda yer alan Tenger Çölü’nde kurulmuş durumda. Chine Energy tarafından kurulan tesis, 1 milyon kW güce sahip. Bu önemli tesisin yılda 1,5 milyar kW saat enerji üretmesi bekleniyor. 85 milyar yuan (12.28 milyar $) değerindeki proje tamamlandığında ise toplam gücü 13 kW’yi bulacak.

Türk bilim insanlarından yeni rekor: Geliştirilen güneş pilleri verimlilikte bir numara!

Türk bilim insanlarından yeni rekor: Geliştirilen güneş pilleri verimlilikte bir numara!

Türk bilim insanları tarafından geliştirilen güneş pilleri, yeni bir dünya rekoruna imza attı. Piller, verimliliği üst seviyeye taşıyacak.

Çin hükümeti çöller üzerindeki yenilenebilir enerji projesini 2021’in sonunda başlattı. Bu konuda bütük planları olan ülke, toplamda 19 ili kapsayan kurak alanlara 100 GW güneş ve rüzgar enerjisi tesisleri kurmayı planlıyor.

Çin, gün içinde oldukça fazla güneş alan bu alanlarda kurduğu tesisler ile önemli oranda yeşil enerji elde etmeyi planlıyor. Fosil yakıtların terk edildiği günümüzde çölleri güneş paneli ve rüzgar türbinleri ile kaplamaya hazırlanan uzak doğu ülkesi böylelikle ülkenin enerji üretimindeki temiz enerji oranını önemli oranda artıracak.

Güneşli gün sayısı ve güçlü rüzgalar ile Çöller temiz enerji üretmek için en uygun alanlar olabilir. Peki siz güneş ve rüzgar enerjisi üretimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.