enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

“Ülkemizin daha başarılı noktalara taşınması için dil eğitimi önemlidir”

“Ülkemizin daha başarılı noktalara taşınması için dil eğitimi önemlidir”
04.05.2023 14:45
A+
A-


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Lisesi’nde (LTL) düzenlenen Yabancı Dil Şenliği’ne katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada, dil bilmenin önemine işaret ederek iletişim konusunda dil öğrenmenin gerekliliğine değindi.

Kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkiler için ortak bir dile ihtiyaç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türk dilinin iyi öğrenilmesinin önemli olmasının yanı sıra dünyada artık en az iki dil bilmenin gerekli olduğunu söyledi.

Daha geniş düşünebilen bireyler olmak için yabancı dil öğrenmenin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz dilinin en iyi bir şekilde öğrenilmesinin yanında İngilizce dışında farklı dillere de hakim olabilmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar öğrencilere İngilizce olarak da yaptığı konuşmasında, imkânları değerlendirerek çalışmaları ve gelecekte başarılı olabilmek için İngiliz dilini iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, LTL’nin köklü bir geçmişe sahip prestijli bir okul olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Gelecek sizindir. KKTC’nin daha başarılı noktalara taşınması için gençlerin dil eğitimi önemlidir. Hepinize en iyi dileklerimi iletir, bu sabah bu etkinlikte sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu belirtirim. Bu güzel etkinliğe katkı koyan herkesi kutlarım” dedi.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.