enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

En iyi kameraya sahip telefonlar – 2023

En iyi kameraya sahip telefonlar – 2023
17.05.2023 15:59
A+
A-

Fotoğraf makineleri şüphesiz ki zaman içerisinde büyük gelişim gösterdi. Ampullü siyah beyaz çekim yapan cihazlardan, günümüzün DSLR ve aynasız modellerine kadar belki de binlercesi bu yolculuğun parçası oldu. Profesyonel çekim yapan ve işi fotoğrafçılık olan kişiler de her zaman RAW görüntü alabileceği güzel bir makineyi tercih edecektir. Peki en iyi kameraya sahip telefonlar fikirlerini değiştirebilir mi?

En iyi kameraya sahip telefonlar

Kameraların cep telefonlarına, ardından akıllı telefonlara gelişiyle birlikte bu durum sona erdi. Günümüzde bazı elektronik üreticileri oldukça iddialı cihazları piyasaya çıkarıyor. Hatta tanıtım etkinliklerinde profesyonel fotoğrafçıların elinde neler başarabileceğini gösteriyorlar. Biz de bu cihazlardan bazılarını sizler için bir araya getirdik.

En iyi kameraya sahip telefonlar listemizi oluştururken globalde olan ancak ülkemizde satışı olmayan modelleri dahil etmedik. Ayrıca bu akıllı telefonların video kayıt özelliklerine ve öz çekim performanslarına bakmaksızın yalnızca ana kameralarının fotoğraf çekimini göze alarak bir sıralama gerçekleştirdik.

Aslında listemize üst sıralardan dahil etmek istediğimiz Google Pixel 7 Pro ve Xiaomi 13 Ultra gibi pek çok cihaz mevcut. Fakat bunları belirtmiş olduğumuz gibi ülkemizde resmi olarak satışı olmadığı veya henüz satışı başlamadığı için dahil etmedik.

Tüm zamanların en iyi oyunları belli oldu: İşte ilk 100!

Tüm zamanların en iyi oyunları belli oldu: İşte ilk 100!

Tüm zamanların en iyi video oyunları seçildi. Listede pek çok yapım yer aldı. İşte tüm zamanların en iyi oyunları…

Huawei P60 Pro

Huawei P60 Pro’nun arka tarafında 3’lü bir kamera dizilimi mevcut. Bunlar sırasıyla F/1.4-F/4.0 arası değişebilen diyaframa sahip ve OIS desteği bulunan 48 Megapiksel ana kamera, F/2.2 diyaframa sahip 13 Megapiksel ultra geniş açı ve F/2.1 diyafram açıklığı ve de OIS desteği ile öne çıkan 48 Megapiksel telefoto kamera. Ayrıca DxOMark’ta 156 puan ile listeye 1. sıradan giriş yaptığını belirtelim.

En iyi kameraya sahip telefonlar

Ürünü burayı tıklayarak satın alabilirsiniz.

Huawei P60 Pro kutu açılımı!

Huawei P60 Pro kutu açılımı!

Huawei P60 Pro özellikleri, ABD tarafından uygulanan ambargolara göre şekillendiği için hangi özellikleri sunuyor? Huawei P60 Pro inceleme!

iPhone 14 Pro ve Pro Max

iPhone 14 Pro Max, 48 Megapiksel çözünürlüğe, f/1.78 diyaframa ve ikinci nesil OIS (Optik Görüntü Sabitleme) desteğine sahip ana kamerasıyla hem fotoğraf hem de video alanında oldukça iyi sonuçlar ortaya koyuyor.

En iyi kameraya sahip telefonlar

Buna ek olarak, 12 Megapiksel, f/2.2 diyafram açıklığına ve 120 derece görüş alanına sahip ultra geniş açılı ikinci kamerası ve de 12 Megapiksel f/2.8 diyaframa ve OIS desteğine sahip 3x optik yakınlaştırma yapan telefoto kamerasıyla ana kamerayı her alanda destekliyor.

Ürünü burayı tıklayarak satın alabilirsiniz.

iPhone 14 vs iPhone 14 Pro Max!

iPhone 14 vs iPhone 14 Pro Max!

Modeller arasındaki farklar, fiyat, tasarım ve özellikler açısından oldukça belirgin. iPhone 14 Pro Max vs iPhone 14 karşılaştırması sizlerle.

Samsung Galaxy S23 Ultra

En iyi kameraya sahip telefonlar

Samsung Galaxy S23 Ultra’nın ana kamerası, 200 Megapiksel çözünürlüğü destekleyen 1/1.3 inç boyutundaki ISOCELL HP2 isimli sensörü kullanıyor. Ek olarak 12 Megapiksel ultra geniş açı, 10 Megapiksel periskop telefoto (3x optik yakınlaştırma) ve 10 Megapiksel telefoto (10x optik yakınlaştırma) kameraları bulunuyor. Dolayısıyla çözünürlük ve yakınlaştırma konusunda fotoğrafa ek olarak video tarafını da göz önünde bulundurursak piyasanın en iyileri arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Ürünü burayı tıklayarak satın alabilirsiniz.

iPhone 13 Pro ve Pro Max

Her ne kadar yerine iPhone 14 serisi gelmiş olsa da iPhone 13 Pro ve Pro Max de kamera konusunda öne çıkan cihazlar arasında yer alıyor. 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan arka kamerası Sensor-shift OIS ve HDR gibi pek çok özelliğe sahip.

Buna ek olarak F1.5 diyafram açıklığına sahip olan geniş açı ana kamerası LiDAR sensöründen derinlik algılaması konusunda büyük destek alıyor. Ayrıca 3x optik yakınlaştırma yapabilen 12 Megapiksel değerindeki F2.8 değerindeki telefoto lensi ve yine 12 Megapiksellik 120 derece açı sunan bir ultra geniş açı kamerayla birlikte geliyor.

Ürünü burayı tıklayarak satın alabilirsiniz.

iPhone 13 Pro Max detaylı inceleme!

iPhone 13 Pro Max detaylı inceleme!

Eylül ayında tanıtılan Apple’ın yeni akıllı telefon ailesi iPhone 13’ün en güçlü modeli iPhone 13 Pro Max incelemesi ile karşınızdayız.

Huawei Mate 40 Pro

Huawei’nin yeni Mate 50 serisini listemize eklemeyi tercih etsek de ülkemizde resmi satışı henüz başlamadı. Fakat kamera alanında bir adım arkasından gelse de yine Leica imzalı Mate 40 Pro da tercih sebebi olabilir.

Cihazın arka tarafında Leica yapımı 50 Megapiksel f/1.9 ana kamera, 20 Megapiksel f/1.8 ultra geniş açılı kamera ve 5x periskop yakınlaştırma ve OIS destekli 12 Megapiksel f/3.4 telefoto kamera olmak üzere 3 kamera bulunuyor.

Huawei Mate 40 Pro kutu açılışı ve ilk bakış

Huawei Mate 40 Pro kutu açılışı ve ilk bakış

Huawei Mate 40 Pro kutu açılışı videosu ile Huawei’in amiral gemisi Huawei Mate 40 Pro özellikleri neler yakından bakıyoruz.

Ürünü burayı tıklayarak satın alabilirsiniz.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Her ne kadar listemizde Galaxy S23 Ultra’ya yer vermiş olsak da fiyatı biraz tuzlu. Bu nedenle Galaxy S22 Ultra‘yı da dahil ediyoruz. Zira hala en iyi kameraya sahip telefonlar arasında yer alıyor. Cihazda 12 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açı, 108 Megapiksel f/1.8 geniş açı, 10 Megapiksel telefoto kamera 3x optik zoom f/2.4 ve 10 Megapiksel telefoto kamera 10x optik zoom f/4.9 ile gayet başarılı bir kamera kurulumu bulunuyor.

Ürünü burayı tıklayarak satın alabilirsiniz.

Samsung Galaxy S22 Ultra ön inceleme

Samsung Galaxy S22 Ultra ön inceleme

Kullanıcıların merak ettiği Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılan Galaxy S22 Ultra modeli ne sunuyor? Özelliklerine yakından baktık!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.