enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Özkurt: BRTK ilk yayıncılık müzesini kurmanın haklı gururunu yaşamaktadır

Özkurt: BRTK ilk yayıncılık müzesini kurmanın haklı gururunu yaşamaktadır
18.05.2023 06:04
A+
A-


Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt Müzeler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkurt mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası Müze Günü, her yıl 18 Mayıs’ta gerçekleşen ve müzelerin toplumdaki işlevi ve önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kutlanmakta olan küresel bir gündür.Dünyada 1977 yılından beri kutlanmakta olan Uluslararası Müze Günü, Türkiye’de 1982 yılında kutlanmaya başlamıştır.
1977’den beri her yıl Uluslararası Müzeler Konseyi, uluslararası müze topluluğu için eşsiz bir anı temsil eden Uluslararası Müzeler Günü’nü organize etmektedir.
Müzeler, çevremizdeki dünyayı dönüştürme gücüne sahiptir. Eşsiz keşif yerleri olarak, daha iyi bir gelecek inşa etmek için iki temel adım olarak, bize geçmişimizi öğretir ve zihnimizi yeni fikirlere açar.

Bu çerçevede 2020 yılında, Ayhatun Ateşin Küratörlüğünde ve İsmet Birgül sponsorluğunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve tek kamu yayın kurumu olarak açılan BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi’ni en değerli kültürel mirasımız olarak görüyoruz.

Bu müze, 1963’den bugüne BRT’de kullanılan müstesna yayın araçlarının bir köşede atıl kalmayı hak etmediği bilinciyle kuruldu. İlklerin en büyük delili olarak ziyaretçilerini ağırlamaktan gurur duyduğumuz bu müze, Bayrak radyolarının ve televizyon kanallarının hikayesini ve kültürel belleğini yeni nesillere aktaran bir ruha sahip.

Kıbrıs Türkü’nün sesini 60 yıldır dünyaya duyuran Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ilk yayıncılık müzesini kurmanın haklı gururunu yaşamaktadır.”



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.