enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
28,9065
EURO
31,8393
ALTIN
1.899,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
16°C
KKTC
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Açık
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

“Kurum, kuruluş ve daha güçlü bir yapıyla gençliğin geleceğe umutla bakabilmesini sağlamak, hepimizin görevidir”

“Kurum, kuruluş ve daha güçlü bir yapıyla gençliğin geleceğe umutla bakabilmesini sağlamak, hepimizin görevidir”
20.05.2023 11:02
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Çukurovalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC Çukurovalılar Dayanışma Derneği’nin kendisi için çok önemli bir dernek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, yıllardan beri Kıbrıs’ın milli davasına büyük bir hassasiyetle yaklaşıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğumuzu kaydederek iki devletli siyasetle Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’nin bağımsızlığının ve özgürlüğünün sürdürüleceğini dile getirdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Dün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünü kutladığımızı söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’yla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun meşalesini, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı gün yaktığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün de Atatürk’ten aldığı ilham ve güçle onun gösterdiği yolda emin adımlarla ilerleyip KKTC’nin kuruluşuna kadar geldiğini, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için mücadelenin devam ettiğini ifade ederek; “Kıbrıs Türkü, Rum-Yunan ikilisi, Enosis ve EOKA’ya karşı var olmaya devam edecektir. KKTC Devleti olarak Doğu Akdeniz’de doğal kaynakların olduğu bu bölgede güvenlik meselelerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni yakından ilgilendiren boyutuyla şanlı bayraklarımızın gölgesinde ve ödenen bedellerle direnen Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığını koruması ve bu anlayışla mücadelenin devam etmesi, bizi memnun etmektedir.

Şanlı mücadelemizde yanımızda yer alan kardeşlerimize teşekkür ederim. Bizim davamız kutsaldır. Bu yolun selamete varması için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Ekonomi, turizm, eğitim, su ve elektrik projeleri ile KKTC, kendi ayakları üzerinde durabilmektedir. Her sektörde önemli aşamalar kaydedilmiştir. Kurum, kuruluş ve daha güçlü bir yapıyla gençliğin geleceğe umutla bakabilmesini sağlamak, hepimizin görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanımızdaydı ve yanımızda olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta KKTC’nin tanınması gerektiğini vurgulamaktadır. Biz bu siyasi iradeyle Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı, özgürlüğü ve onurlu geleceği için KKTC’yi güçlendirmek durumundayız, bunun için çalışıyoruz. KKTC’yi dünyaya tanıtmak ve anlatmak hepimizin görevidir.

Bizim büyük bir başarımız vardır. Bu adada onurlu bir mücadele verdiğimizi bütün dünya bilmektedir. Size minnet duygularımı ifade eder, teşekkürlerimi sunarım” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.