enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
26°C
KKTC
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Telefonunuz dinleniyor olabilir: Bu uygulamaya dikkat edin!

Telefonunuz dinleniyor olabilir: Bu uygulamaya dikkat edin!
26.05.2023 00:16
A+
A-

Akıllı telefon kullanımının son derece popüler olduğu günümüzde gizlilik, önceki yıllara kıyasla çok daha fazla önem arz ediyor. Dikkatli bir şekilde incelemeden telefonunuza indirdiğiniz uygulamalar veya bu uygulamalara gelen yazılım güncellemeleri zaman zaman kötü niyetli geliştiricilerin uygulama üzerinden sizlerin bilgilerine ulaşabilmelerine olanak sağlıyor.

Son olarak bir siber güvenlik uzmanı tarafından ifşa edilen bir skandal, bir uygulamanın arka planda sürekli olarak ortamı dinleyerek gizlilik ilkelerini ihlal ettiğini gözler önüne serdi. Uzman ismin açıklamasına göre söz konusu uygulama, bu ses kayıtlarını düzenli olarak uygulama geliştiricisine iletiyor. İşte detaylar

Şu ana dek 50 bin uygulama kullanıcısının telefonu dinlenmiş!

Lukas Stefanko adlı bir siber güvenlik uzmanının yaptığı açıklamaya göre iRecorder Screen Recorder adlı ekran kayıt uygulaması, her 15 dakikada bir kez ortam sesini kaydediyor. Kaydettiği ses kayıtlarını şifreleyerek harici bir sunucuya yükleyen uygulama, binlerce kullanıcısının özel bilgilerini sessizce topluyor.

iRecorder Screen Recorder adlı Android uygulaması, Eylül 2021 tarihinde kullanıcı deneyimine sunulmaya başlamış. Yayımlandığı dönemde sadece amacına hizmet eden masum bir uygulama olarak nitelendirilebiliyor olsa da Ağustos 2022 tarihinde aldığı bir güncelleme sonrasında kullanıcı verilerini kaydetmeye başladı. 50 bin kullanıcı tarafından indirilip kullanılan kötü niyetli uygulama, söz konusu skandalın ortaya çıkmasının ardından hızlıca Google Play’den kaldırıldı.

Android 14 / MIUI 15 alacak Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri!

Android 14 / MIUI 15 alacak Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri!

Hangi Xiaomi, POCO ve Redmi modelleri 2023 sonunda Android 14 tabanlı MIUI 15 güncellemesini alacak? İşte tüm liste…

Google Play Store’un kötü niyetli uygulamayı hızlıca yayından kaldırmasıyla birlikte tehlikenin farkında olmayan yeni kullanıcıların yapabileceği indirmelerin önüne geçildi. Ancak uygulamayı aktif olarak kullanmakta olan 50 bin kullanıcının gerekli kontrolleri sağlayarak hızlıca önlem almaları gerekiyor.

Gizliliğinizi korumak adına telefonunuzdaki uygulamaların güncel izinlerini kontrol etmenizi, otomatik güncellemeleri kapatarak her güncellemede izinleri gözden geçirmenizi ve yalnızca güvenilir geliştiricilerin yayımladığı uygulamaları indirmeye dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Peki, sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce, gizlilik için alabileceğimiz önlemler bizleri korumaya yetebilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.