enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
28,9274
EURO
31,1812
ALTIN
1.884,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
15°C
KKTC
15°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

20 Temmuz Gazimağusa’da coşkuyla kutlandı

20 Temmuz Gazimağusa’da coşkuyla kutlandı
20.07.2023 12:50
A+
A-

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Barış Harekatı’nın 49.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İlçelerde de coşkulu tören ve etkinliklerle kutlanıyor.
Gün dolayısıyla Gazimağusa da da ilk olarak Zafer Anıt’ında ardından İsmet İnönü Bulvarında tören gerçekleştirildi.

Zafer Anıt’ında düzenlenen ilk törende pğrotokol sırasına göre Anıt’a çelenkler konuldu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi. Gazimağusa daki ikinci tören İsmet İnönü Bulvarı’nda yapıldı.

Buradaki tören kaymakam, komutan ve Belediye Başkanı’nın birliklerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi.

Törende daha sonra günün anlam ve önemine hitaben konuşma ve şiirlere yer verildi. Gazimağusa Meslek Lisesi öğretmenlerinden Rasime Muratağa Yalıner günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Törende Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencilerinden Dilayda Sözbilir “ Kıbrıs Destanı” adlı şiiri okumasının ardından törenin son konuşmasını, 4.Piyade Alay Komutanı mensuplarından Piyade yüzbaşı Bahadır Kılıç yaptı.

Kılıç kurtuluş ve dönümlerinin, ulusların en büyük bayramları olduğunu söyleyerek, ulusal onurdan ödün vermeyerek, bu uğurda canını feda etme dahil tüm mücadeleleri içeren, Kıbrıs’ta yiğitlik destanları yazan Kıbrıs Türkü’nün, Kurtuluş Bayramı olan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın kutlu olmasını diledi.

Bahadır Kılıç 20 Temmuz tarihinin, Kıbrıs Türk halkının kötü gidişinin aydınlığa dönüştüğü gün olduğuna vurgu yaparak, bugünün; özgürce ve insanca yaşam için toplum olarak varlığın pekiştirildiği ve bunun dünyaya ilan edildiği şahlanış günü olduğunu ifade etti.

Kılıç göklerde birer şeref nişanesi olarak dalgalanan şanlı bayrağı ile özgürlük ve bağımsızlığın timsali Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının gölgesinde özgür, bağımsız ve başımız dik yaşamanın haklı gururunu taşıdıklarını da kaydetti.

Tören, Akdoğan Gençlik Merkezi Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu halk dansları gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi. BRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.