enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
28,9453
EURO
31,5620
ALTIN
1.898,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Açık
20°C
KKTC
20°C
Açık
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
19°C

KŞK Türk Üyesi, AP Raportörü ile yapılacak toplantıya katılmama kararı aldı

KŞK Türk Üyesi, AP Raportörü ile yapılacak toplantıya katılmama kararı aldı
24.07.2023 10:34
A+
A-

Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) Türk Üyesi Hakkı Müftüzade, Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Kayıp Şahıslar Daimi Raportörü, AP Milletvekili Isabel Santos’un, KŞK üyeleri ile bugün yapacağı toplantıya katılmama kararı aldığını bildirdi.

Müftüzade yazılı açıklamasında, Raportör Santos’un çalışmaları kapsamında Rum Lider, Rum Meclis Başkanı ve Rum Dışişleri Bakanı da dahil Rum yetkililerle yapacağı temaslara paralel olarak, Kıbrıs Türk Tarafının da görüşlerini dinlemesi gerektiğine dair yapılan yoğun girişimlere rağmen Kıbrıslı Türk yetkililerle görüşmeyi kabul etmediğini kaydetti.

“Adalet bir ihtilafta ilgili taraflara kendilerini anlatabilmeleri için eşit fırsat verilmesini gerektirir” diyen Müftüzade, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk tarafını yok sayan bu tutum ve kayıplar gibi insani bir konunun bu davranışla siyasallaştırılmış olması nedenleriyle Sayın Raportör ile önerilen görüşmeye katılmama kararı aldığımı belirtmek isterim. Herhangi bir konunun birinci derecede ilgili taraflarını dinlemeyi dahi reddeden bir anlayışın hazırlayacağı raporun da objektif olmasını beklemek sanırım en basit tabirle naiflik olur.

AB yetkililerinin özden gelen eşit haklara sahip adadaki iki Tarafa eşit muamele etmeyi reddetmeyi sürdürmeleri halinde iş birliği çabalarımıza ve ada ile bölgemizde istikrara katkıda bulunmaları mümkün olmayacak, aksine statükonun devamına hizmet etmiş olacaklardır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.